Yannick Vanhijfte onmisbaar bij Sluiskil

Walcheren en Sluiskil wacht zondag een belangrijk treffen om enigszins uit de zorgen te raken in de vierde klasse A. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. Waar Walcheren voor zijn doelpunten kan vertrouwen op meerdere spelers, zullen de ogen bij Sluiskil vooral gericht zijn op Yannick Vanhijfte.

Vanhijfte heeft dit seizoen van de zeven Sluiskilse doelpunten meer dan de helft voor zijn rekening genomen: vier stuks. De dertien doelpunten van Walcheren daarentegen komen op het conto van acht verschillende spelers. De club heeft momenteel zes clubtopscorers (Mark van de Eijk, Paul Bunnik, Mitch van Dijk, Anis Berber, Boban Martinovic en Wouter van Belzen), allen met twee goals.

Vanhijfte heeft voor 57 procent van de Sluiskilse productie getekend. Slechts twee spelers scoren dit seizoen voorlopig een hoger percentage. Tom Rijk van Hontenisse spant de kroon met 70 procent. Hij maakte tot nu toe zeven van de tien doelpunten. Jaimy de Visser staat op 62 procent door zijn acht treffers op een totaal van dertien bij Axel. Zeven spelers tekenen voor de helft of meer van de totale teamproductie.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/