Site Zeeuwse Voetbal Awards is in de lucht

Site Zeeuwse Voetbal Awards is vanaf vandaag in de lucht

door Rudy Boogert.

MIDDELBURG – De voorbereidingen zijn achter de rug, de aftrap is daar. De Zeeuwse Voetbal Awards (ZVA) hebben vanaf nu een eigen gezicht en zijn online gegaan: www.zeeuwsevoetbalawards.nl

De site biedt onderdak aan spelers, doelpuntenmakers, trainers, bestuurders, supporters, arbiters, vrijwilligers en sponsors. Kortom: iedereen die het Zeeuwse voetbal een warm hart toedraagt, komt aan zijn trekken.

De Zeeuwse Voetbal Awards zijn een initiatief van de stichting Zeeuws elftal, de Voetbal Experience in Middelburg, de stichting Voetbal Totaal en de PZC. Alle partijen hebben de krachten gebundeld. ,,We willen nog meer dan voorheen een platform voor het Zeeuwse amateurvoetbal zijn, zowel in de krant als op internet”, zegt Jan Dagevos, chef-sportredactie van de PZC. ,,De Zeeuwse Voetbal Awards zijn hierbij de bindende factor.”

Nieuws, video’s, uitslagen, interviews, achtergronden, weblogs; het is allemaal te vinden op de site die binnen de sportsectie van de PZC een speciale plek heeft gekregen. Als rode draad fungeren de acht categorieën die door de initiatiefnemers in het leven zijn geroepen. Hierbij gaat het om de topscorer van het jaar, de trainer van het jaar, de vrijwilliger van het jaar, de scheidsrechter van het jaar, het talent van het jaar, het doelpunt van het jaar, de clubsite van het jaar en de voetballer van het jaar.

Van elke categorie worden klassementen opgemaakt. De genomineerden zullen vrijdag 27 mei 2011 worden geëerd tijdens een groots opgezet voetbalgala in de Voetbal Experience. De inbreng bij de verschillende categorieën komt van journalisten en deskundigen (vakjury), maar de betrokkenen zelf mogen ook hun aandeel leveren. Zo mogen er video’s van doelpunten aangeleverd worden, van Bruse Boys F2 tot de hoofdmacht van Zaamslag bijvoorbeeld. Verder is de clubs gevraagd vrijwilligers voor de verkiezing aan te leveren en worden ook scheidsrechters en talenten uitgenodigd zich te presenteren op de site. In het voorjaar krijgt het publiek de gelegenheid om zijn of haar stem uit te brengen op de genomineerden.

De Zeeuwse Voetbal Awards zijn ook te volgen op twitter: @zwsvoetbalaward.