Vandaag precies 50 jaar S.K.N.W.K.

Een rare titel zou je denken. Zeker omdat onze vereniging op 6 mei 1954 werd opgericht. Echter toch is dit juist.

Op 12 december 1960 (vandaag dus exact 50 jaar geleden) fuseerden namelijk S.I.N.O.T.O. met korfbalvereniging D.S.S. en volleybalvereniging ‘Nieuwerkerk’ tot S.K.N.W.K.

Hieronder een stukje uit het boek ’30 seizoenen kompetitievoetbal in Nieuwerkerk’ (door Jan Tierie):

In 1960 nam de korfbalvereniging D.S.S. het initiatief voor een bespreking betreffende een fusie tussen D.S.S., SINOTO en de volleybalvereniging ‘Nieuwerkerk’. Op de fusievergadering in ‘de Meebaal’ gehouden op 12 december 1960, waren 41 stemgerechtigde leden aanwezig (bijna de helft!). Dhr. J.J. Buysse fungeerde deze vergadering als voorzitter. Voorafgaande aan deze vergadering waren de besturen van de betrokken verenigingen bijeen geweest en hierin werd men het in beginsel eens, zodat een mogelijke basis voor een fusie aanwezig was.

De drie verenigingen bespraken dit voorstel in hun eigen ledenvergadering en ook hierin verklaarden de leden zich in beginsel akkoord. Tijdens de fusievergadering blijkt dat met algemene stemmen tot kombinatie wordt besloten. Over een nieuwe naam is de vergadering het vrij snel eens. Na aanvankelijk tot s.v.N.W.K. te hebben besloten, meent dhr. Luwema dat sportkombinatie beter met de nieuwe situatie overeenkomt, hetgeen de aanwezigen beamen, zodat de sportvereniging in ’t vervolg de naam zal dragen:

Sport Kombinatie NieuWerKerk