Veere pakt al zijn punten buitenshuis

Veere won zaterdag eindelijk weer ‘s. De laatste overwinning dateerde alweer van 2 oktober, tegen Spui. Ditmaal werd Heinkenszand met 1-4 verslagen. Daarmee kwam het puntentotaal van de Walcherse derdeklasser op twaalf. En al die punten pakte de club op vreemde bodem!
In het Zeeuwse voetbal staat Arnemuiden bekend om zijn sterkte uitbeurten. Vorig jaar heb ik daarover al ’s een statistiekje gedropt. Ook dit jaar doet de vissersclub het op vreemde bodem beter dan aan de eigen Van Cittersweg. Na de 2-0-zege van zaterdag bij Nieuwdorp heeft Arnemuiden dertien van zijn twintig punten buitenshuis verzameld.

Procentueel maakt Veere het dit seizoen echter stukken bonter. Viermaal pakte de Walcherse club een driepunter, maar het thuispubliek heeft er nog geen één kunnen aanschouwen. Al zijn punten heeft Veere in uitwedstrijden gepakt. Alleen VCK hield Veere van een uitzege af. Op eigen veld heeft Veere tot nu toe alles verloren.

De reeks van Veere, waarbij de wedstrijden waarin punten werden gepakt vetgedrukt staan:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/