Veere doet goede zaken

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Veere bewees zichzelf in de derde klasse A een goede dienst door met 4-1 te winnen bij Heinkenszand.

De ploeg van Henk Willemse steeg naar de veilige negende plaats op de ranglijst. VCK won met 3-0 bij Kapelle en klom naar de tweede plaats.

Nieuwland leed een 1-2-thuisnederlaag tegen koploper Yerseke.

Heinkenszand – Veere 1-4: In een aantrekkelijke eerste helft raakten beide ploegen via Maarten Griep en Edwin van Tatenhove het houtwerk voordat in de 32e minuut de openingstreffer viel. Rens Baas schoot de 1-0 achter René Bil. Daarna hield Heinkenszand-doelman Rini van de Perk Veere eerst nog van de 1-1 af, maar in de 40e minuut moest hij toch capituleren op een inzet van linksback Mark de Theije.

Vlak na rust kopte Theo van Tatenhove Veere naar de 1-2. Door twee goals van René-Michel Gerritsen, in de 79e en 89e minuut, liep Veere nog uit naar 1-4.

Jeroen Verdonk (Heinkenszand) en Mark de Theije (Veere) liepen elk tegen twee gele kaarten op en konden vroegtijdig onder de douche.

Kapelle – VCK 0-3: Een geflatteerde overwinning. Kapelle was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij maar miste opnieuw scorend vermogen. In de negende minuut leidde geblunder in de Kapelse defensie tot de 0-1 van Richard Dek. Kapelle liep opnieuw achter de feiten aan, maar was nog wel dicht bij de 1-1 toen na een kwartier een inzet van Ferdi Tilroe van de VCK-doellijn gekopt werd. VCK besliste met een uitval in de 84e minuut het duel definitief. Stefan Wielemaker maakte er met een schuiver 0-2 van. Twee minuten later redde Kapelle-keeper Stefan Hamelink op een inzet van Wielemaker, maar in de rebound zorgde Erik Goudt voor de 0-3.

Nieuwland – Yerseke 1-2: In de 19e minuut kwam Nieuwland via Carsten Feleus, die met links aannam en raak schoot, op voorsprong. De thuisploeg hield lang stand, maar bezweek in de slotfase alsnog onder de druk van de koploper.

In de 82e minuut kopte Bart van Steveninck Yerseke naar de 1-1 en vier minuten later schoot Arjen de Koeijer Yerseke naar de overwinning, waardoor Nieuwland te weinig kreeg.

Spui – Colijnsplaatse Boys 1-1 (1-1). Robbie de Looff 0-1, Kevin de Roode 1-1.