Jaaroverzicht 2010 S.K.N.W.K. (februari)

Nu het jaar 2010 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag februari.

3 februari

Ko Stoutjesdijk volgend seizoen naar S.K.N.W.K.

S.K.N.W.K. heeft voor het seizoen 2010-2011 een nieuwe trainer/coach voor de eerste selektie. De uit Sint-Maartensdijk afkomstige Ko Stoutjesdijk zal met ingang van het aankomende seizoen de verantwoordelijke man zijn bij de blauw/zwarten.

Ko is zeker geen onbekende in de (Zeeuwse) voetbalwereld. Op dit moment zit hij al een aantal seizoenen bij N.O.A.D. ’67 uit Sint-Philipsland.

Zowel het bestuur van S.K.N.W.K. als Ko zelf zijn erg blij dat beiden volgend seizoen met elkaar in zee gaan.

Vanaf deze plaats willen we Ko feliciteren met z’n nieuwe aanstelling en wensen hem veel plezier en succes toe bij S.K.N.W.K. (en dit huidige seizoen nog bij N.O.A.D. ’67).


Ko Stoutjesdijk voorafgaand aan een oefenduel tussen de huidige ploeg van Ko, N.O.A.D. ’67 1 en S.K.N.W.K. 1

6 februari

Spiekur dé winnaar van dit weekend

Met 2 treffers in het verloren duel tegen Duiveland 4 (6-5) mag Spiekur (René v/d Bos) zich dé winnaar van dit weekend noemen. Hij schroefde zijn seizoenstotaal op naar 11 treffers deze competitie. Hiermee deelt hij de 3e plaats op de topscorerslijst bij de senioren van S.K.N.W.K.

De koploper, Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3), kwam opnieuw niet in aktie dit weekend. Hij blijft wel de nummer één met 17 treffers. Robby Koster blijft 2e met 15 doelpunten. Hij scoorde dit weekend niet.

Martijn Neele die wegens ziekte niet in aktie kwam met S.K.N.W.K. 2 blijft op 11 doelpunten steken. Maurice Pollemans (S.K.N.W.K. 3) speelde wel, maar scoorde niet. Ook hij heeft 11 treffers deze competitie.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst van de senioren van S.K.N.W.K. kijk elders op deze site bij ‘Teams’.

7 februari

S.K.N.W.K. 1 weet weer eens te winnen

Op een mistig sportpark ‘Het Springer’ kwam voor de blauw/zwarten eindelijk weer eens de zon door om een uurtje of half 5. Na 2 x 45 minuten (+ extra tijd) wist S.K.N.W.K. 1 eindelijk weer eens te winnen deze competitie. En dat was broodnodig ook. Door deze overwinning van 1-0 op Colijnsplaatse Boys hebben de Nieuwerkerkers ook de laatste plaats achter zich gelaten. Nu hopen dat deze lijn kan worden doorgetrokken.

Toch was de eerste kans gisterenmiddag voor de gasten. Gelukkig werd de bal over het doel van S.K.N.W.K.-goallie Koen de Jonge geschoten en bleef het 0-0.

Hierna dwong ook de thuisploeg kansen af. Zowel Wilco de Valk als Emiel Kuijten kregen mogelijkheden, maar scoorden niet. Kristian Bouwman kreeg de grootste mogelijkheid, maar hij schoot de bal naast het doel van ‘Colijn’.

Ook Colijnsplaatse Boys had nog enkele kleine mogelijkheden, maar scoorden niet. Ruststand dus 0-0.

In de 2e helft wordt S.K.N.W.K. verder achteruit gedrukt door geel/groenen. Toch weten ze niet te scoren. Als S.K.N.W.K. dan zo’n kwartier voor tijd een vrije trap krijgt, is het wel raak.
Erwin Nelissen neemt deze vrije bal en Wilco de Valk kopt de bal terug. Emiel Kuijten laat deze kans niet onbenut en schiet de bal tegen de touwen, 1-0.

Dan is het nog een kwartiertje billen knijpen voor S.K.N.W.K., maar deze keer hebben we eens een keer geluk. Er wordt niet meer gescoord en dit betekent eindelijk weer eens 3 punten voor S.K.N.W.K. 1.

Volgende week een oefenwedstrijd tegen Brouwershaven 1. De week er op een hele belangrijke wedstrijd. Dan komt de nummer laatst van dit moment, Kruiningen 1, op sportpark ‘Het Springer’ op bezoek.

Tijd voor revanche!!

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Erwin Nelissen, René Verschoor, Sytze Stins, Léon Pollemans (Oleg Bondarenko), Sander Uijl, Martijn Rentier, Emiel Kuijten, Wesley Goud (Remco Veenboer), Kristian Bouwman, Wilco de Valk.

Bij de foto’s: ontlading en vreugde na de 1-0 van Emiel Kuijten

9 februari

S.K.N.W.K. 3 is koploper in de reserve 5e klasse

Door de ‘gunstige’ uitslagen van afgelopen weekend in de reserve 5e klasse is S.K.N.W.K. 3 op dit moment koploper in deze klasse. Ze bezetten de eerste plaats met 29 punten uit 12 wedstrijden.

Een van de concurrenten, s.v. W.I.K. ’57 2, kreeg afgelopen weekend met maar liefst 7-1 klop van Brouwershaven 2.

In onderstaande stand is de uitslag van Corgene/J.V.O.Z. 1 – Bruse Boys 4 (5-1) nog niet verwerkt. Door deze uitslag is Cortgene/J.V.O.Z. 1 opgeklommen naar de 2e plek met slechts 2 puntjes achterstand op de blauw/zwarten.

S.K.N.W.K. 4 neemt een keurige 5e plaats in met 24 punten uit 14 wedstrijden. Overigens zijn zij na Z.S.C. ’62 3 (respectievelijk 50 en 51 doelpunten gescoord deze competitie) de meest produktieve ploeg van deze klasse.

10 februari

Nieuwe teamfoto’s S.K.N.W.K. D1 en D2M ontvangen

De webredaktie van www.sknwk.nl heeft nieuwe teamfoto’s ontvangen. Van zowel S.K.N.W.K. D1 als D2M kregen we een nieuwe foto in onze mailbox.

Onder het item teams, elders op deze website, zal deze foto geplaatst worden. Inmiddels hebben we al van diverse teams foto’s mogen ontvangen voor op de website.

Heeft iemand nog een teamfoto van een team dat nog niet op de site staat of een nieuwe foto, deze dan graag mailen aan de redaktie: postmaster@sknwk.nl.

13 februari

S.K.N.W.K. 1 en A1 geven goede voorbeeld

Vanmiddag stond er een training op het programma. Alle seniorenteams (dat zijn er dus 4!) en de A-junioren mochten hierbij aanwezig zijn.

De mannen van S.K.N.W.K. 1 en A1 gaven het goede voorbeeld (helaas ook niet allemaal). De overige 3 seniorenteams wisten op een paar spelers na het trainingsveld niet te vinden! Helaas.

Ondanks alles was het een leuke en gezellige middag. Zowel in als naast het veld!

18 februari

Eerste selektie traint vanavond op Ouwerkerk

Omdat het trainingsveld op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk op dit moment onbespeelbaar is, is er voor de eerste selektie een alternatief gevonden.

Vanavond trainen zij op het trainingsveld van Ouwerkerk. Vertrek om 19:45 uur vanaf sportpark ‘Het Springer’.

Zorg voor voldoende auto’s voor het vervoer naar Ouwerkerk. Alle spelers zijn middels ook via een sms/telefoontje op de hoogte gebracht!

20 februari

S.K.N.W.K. en Gerjo Prins per direct uit elkaar

Vanaf vandaag, zaterdag 20 februari, zijn S.K.N.W.K. en trainer/coach van de 1e selektie Gerjo Prins per direct uit elkaar gegaan. Na goed overleg zijn beiden tot deze conclusie gekomen.

S.K.N.W.K. gaat nu op zoek naar een tijdelijke oplossing tot het eind van het seizoen. Met ingang van het nieuwe seizoen staat Ko Stoutjesdijk aan het roer bij de blauw/zwarten.

Gerjo heeft met ingang van het nieuwe seizoen 2010-2011 een nieuwe club. Dan gaat hij aan de slag bij D.V.O. ’60 uit Roosendaal.

23 februari

Jan Heikamp nieuwe trainer S.K.N.W.K. 1

Na de breuk afgelopen weekend tussen S.K.N.W.K. en hoofdtrainer/coach van de eerste selektie, Gerjo Prins, heeft S.K.N.W.K. snel een nieuwe trainer gevonden. Gisteren heeft er een gesprek plaatsgevonden met Jan Heikamp uit Noordwelle. Hij zal vanaf vanavond de trainingen leiden van de eerste selektie.

Jan is geen onbekende op Schouwen-Duiveland. Hij heeft zijn voetbalcarrière genoten bij M.E.V.O. Als trainer was hij o.a. aktief bij de 1e elftalllen van Duiveland, Z.S.C. ’62 en Bevelanders. Ook heeft hij zich bemoeid met het Schouwen-Duivelands elftal.

S.K.N.W.K. is erg blij met de komst van Jan en wenst hem de komende maanden veel plezier en succes toe.

Omdat Jan alleen de trainingen zal leiden hoopt S.K.N.W.K. binnenkort een oplossing te hebben voor de coaching op de wedstrijddagen.

26 februari

Robbert Padmos maar liefst 4 maanden geschorst

Ongeloof bij een ieder binnen S.K.N.W.K. Na zijn rode kaart in het duel op 23 januari jl. tegen V.C.K. heeft S.K.N.W.K.-speler een schorsing van maar liefst 4 maanden gehad. De schorsing gaat vandaag, vrijdag 26 februari in, en loopt t/m 26 juni.

Uiteraard gaat S.K.N.W.K. in beroep, want dit is ronduit belachelijk. Er was geen overtreding en de scheidsrechter floot ook niet eens. Als dan blijkt dat na een onschuldig duel tussen Robbert Padmos en V.C.K.-speler Merijn Dek laatst genoemde heel veel pijn heeft, trekt de scheidsrechter na enkele minuten verzorging een rode kaart!

Achteraf al ellendig genoeg dat de ongelukigge Merijn Dek zijn been gebroken heeft, maar dit slaat echt alles!

We zijn benieuwd hoe dit verder gaat!

27 februari

Dirk v/d Sleen nieuwe voorzitter S.K.N.W.K.

Vanaf vandaag is Dirk v/d Sleen de nieuwe voorzitter van S.K.N.W.K. Nadat bekend was dat Wim v/d Zande zou gaan stoppen, heeft Wim zelf contact gezocht met Dirk. Deze voelde zich zeer vereerd en heeft gelukkig besloten de voorzittershamer over te willen nemen. Namens S.K.N.W.K. willen we Dirk hartelijk danken en heel veel succes wensen. Wij hebben er alle vertrouwen in.

Naast Dirk, zijn ook Wilco de Valk en Léon v/d Wel nieuwe mensen in het hoofdbestuur. Zodoende hebben we weer een 9-koppig bestuur, waarin we heel veel vertrouwen hebben.

Het bestuur ziet er vanaf vandaag zo uit:

– Dirk v/d Sleen (voorzitter)
– Léon Quik (penningmeester)
– Fernando Bom (secretaris)
– Aart Koster (wedstrijdsecretaris)
– Jos van Spier (kantinezaken)
– Eric Prins (jeugdzaken)
– Trudy Folmer (ledenadministratie)
– Wilco de Valk (Technische zaken)
– Léon v/d Wel (sponsoring)


Op de foto het nieuwe hoofdbestuur. Helaas vond één bestuurslid het nodig zich voor deze foto te verschuilen achter een ander. Hier dus een 8-koppig en 1-DIKkoppig bestuur!

28 februari

C-junior Martijn Backx matchwinner S.K.N.W.K. 2

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 2 de topper tegen Apollo 69 2. Een wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst van de reserve 3e klasse. Omdat bij S.K.N.W.K. 1 wat afwezigen waren moesten er wat spelers worden doorgeschoven. Dit betekende dat S.K.N.W.K. 2 wat spelers moest meenemen uit andere teams.

Namens S.K.N.W.K. 3 gingen Martijn en André Kik mee. Omdat de selektie dan nog maar uit 12 mensen bestond ging op het laatste moment ook C-junior Martijn Backx mee.

Martijn had ’s ochtends eerst met S.K.N.W.K. C1 tegen Kwadendamme C1 gespeeld. Uiteindelijk wisten de blauw/zwarten met 4-3 te winnen, mede door 2 doelpunten van Martijn.

Daarna was het snel douchen, even eten, nog even langs huis voor schone spullen en daarna door naar ’s Gravenpolder.

Na een 0-0 ruststand brak de wedstrijd open. Apollo ’69 maakte van de aftrap in de 2e helft de 1-0. Een schitterende trap werd ineens over doelman Mike Bakker geschoten. Gelukkig maakte good-old Tonny v/d Berge overigens ook op schitterende wijze de gelijkmaker, 1-1.

Een half uur voor tijd kwam Backx in het veld. Na een goede aanval over rechts was het rechtsback Jurjen Vermeer die een voorzet verzorgde. Martijn kwam prima voor zijn man bij de eerste paal en kopte de bal hard tegen de touwen, 2-1.

Dit was voldoende voor de winst in deze belangrijke wedstrijd voor S.K.N.W.K. 2. Zo houden ze de druk op koploper Duiveland 2.


Martijn Backx (rechts) ’s ochtends in aktie met S.K.N.W.K. C1 tegen Kwadendamme C1. In het midden trainer/coach van de C’s Tonny v/d Berge. ’s Middags waren Martijn en Tonny ploeggenoten bij S.K.N.W.K. 2 tegen Apollo ’69 2. Beide scoorden ook en zorgden voor de 1-2 winst!