Duiveland is een oase van rust voor trainers

Henk Schouten staat ook volgend seizoen als trainer aan het roer bij de tweedeklasser uit Oosterland. De oefenmeester gaat zo voor zijn vierde seizoen bij de club. Daarmee houdt Duiveland een traditie in ere. De club is allerminst een doorgangshuis voor trainers. Sinds 1978 stonden er ‘slechts’ negen verschillende trainers voor de groep.

Duiveland is derhalve een oase van rust voor trainers. Eén keer vertrok een trainer voortijdig. Dat vertrek kwam in oktober 1995 op het conto van Jaap van Huizen. In zijn derde seizoen bij de club gaf hij na zeven wedstrijden het stokje af. ,,Iets met tegenzin doen, gaat niet’’, vertelde hij destijds. ,,Het lijkt me verstandig als er een frisse wind door de vereniging waait.’’

Het stokje werd overgenomen door Ed van Lent. Hij was geen onbekende bij de club, want tussen 1985 en 1990 zwaaide hij ook al de scepter in Oosterland. Zijn dienstverband van bijna zes seizoenen zijn overigens geen record, want Piet Roks (eerst als zogenaamd begeleider, later als ‘echte’ trainer) overtreft hem. Roks was overigens ook in twee periodes actief voor de club.

De kortste regeerperiode staat op naam van Leen Koster. De broer van Club Brugge-trainer Adrie Koster was twee seizoenen trainer van Duiveland. De acht andere trainers waren allemaal langer aan de club verbonden.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/