SKNWK hoopt op herhaling van vorig jaar

Jaarlijst 2010 (2): SKNWK hoopt op herhaling van vorig jaar

Voor SKNWK breken cruciale weken aan. De club uit Nieuwerkerk staat momenteel troosteloos onderaan in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Niemand die nog een cent geeft voor de Nieuwerkerkse kansen. Maar vergeet niet dat SKNWK vorig jaar ook als nummer laatst uit de winterstop kwam en uiteindelijk toch nog twee teams onder zich hield.

Natuurlijk zijn er verschillen. Vorig jaar stonden SKNWK, Spui en Kruiningen onderin heel dicht bij elkaar. Nu heeft SKNWK al zes punten achterstand op nummer voorlaatst Domburg. Nóg een verschil: vorig jaar had SKNWK na de winterstop nog maar tien duels om het vege lijf te redden, nu zijn dat er twee meer.

Zaterdag komt De Meeuwen op bezoek in Nieuwerkerk. Een overwinning is meer dan wenselijk. Op de laatste speeldag van de vorige competitie speelde SKNWK zich in veiligheid in Zoutelande, ondanks een 3-1-nederlaag. Elk puntverlies zal zaterdag met minder gejuich worden ontvangen. Ook een gelijkspel dus, maar SKNWK is toch niet zo’n remiseschuiver.

Streekgenoot WIK’57 en Zaamslag zijn dat nóg minder. Deze twee clubs hebben in heel 2010 geen enkele keer gelijkgespeeld in competitieverband. SKNWK is één van de zes Zeeuwse clubs die dat één keer deed. De Nieuwerkerkers speelden spectaculair 4-4 bij Heinkenszand. Als je toch een keer gelijk wilt spelen….

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/