Weer knappe uitzege Bruse Boys (update)

Precies halverwege de competitie in de eerste klasse C heeft Bruse Boys een knappe overwinning bij Roda Boys geboekt: 1-2.

Door de tegen Roda Boys drie verdiende punten wipt Bruse Boys op de ranglijst over de tegenstander van zaterdag en Schelluinen heen met als gevolg een negende plaats. Deze klassering is veruit veilig voor lijfsbehoud, hét doel van de voetballers uit Bruinisse in het seizoen 2011/2012. Echter, door de vele afgelastingen van de laatste weken vertoont de stand een vertekent beeld. Vooral in het rechterrijtje, waar Bruse Boys ook staat, zijn er ploegen met elf, twaalf, dertien en veertien gespeelde wedstrijden. Wat wel duidelijk is in de eerste klasse C , is dat Dauwendaele degradeert en dat de titelstrijd vooralsnog tussen Alblasserdam en Achilles Veen gaat.

In de derde klasse A zijn Yerseke en DFS de voornaamste kandidaten voor het kampioenschap. De formatie van Edwin Kriens maakte thuis tegen Spui geen misstap en maakte drie goals. Ten opzichte van de heenwedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen was dat een hele verbetering: toen maakte DFS er ook drie en kreeg en drie tegen, zaterdag op sportpark Van Zuijen slechts ééntje.

ZSC’62 kende één van de slechtste middagen in de vierde klasse A tot nu toe. Van alle ploegen uit de topvijf verloor de Scharendijkse elftal in ’s-Gravenpolder met 4-2 van Apollo’69. Hierdoor is het gat met koploper Wemeldingen ineens acht punten.

In de andere vierde klass (B) kan Zierikzee de titelaspiraties in het vriesvak zetten. Onder leiding van voorzitter Toon van Tiggelhoven – Adriaan Nieuwenhuijse had zich ziek gemeld – verloor Zierikzee in Poortvliet met 2-0 van SPS. Het verschil met de ‘topploegen’ Vosmeer en Halsteren bedraagt nu resepectievelijk tien en negen punten. Echter, ook hier is de stand wat vertekend omdat niet alle ploegen evenveel wedstrijden hebben gespeeld.

UITSLAGEN

Eerste klasse C:

Roda Boys-Bruse Boys 1-2 (0-1 Tom Blommaard, 1-2 Emiel Dorst)

Tweede klasse E:

Duiveland-SSV’65 0-0

Derde klasse A:

DFS-Spui 3-1 (1-0 Lennart Padmos, 2-0 Pieter de Munnik, 3-1 Bas Hogenstein)

Veere-SKNWK 2-1 (2-1 Martin Kiesenberg)

Vierde klasse A:

Apollo’69-ZSC’62 4-2 (0-1 Gerard Verhoek, 2-2 Robin Provoost)

Vierde klasse B:

Brouwershaven-Vosmeer 0-1

SPS-Zierikzee 2-0

WIK’57-DVO’60 1-3 (1-3 Jack van de Velde)

Mevo-Chrislandia 1-3 (1-3 Adriaan Wandel)