Slecht weekend voor zeer jeugdig S.K.N.W.K. 1

Na de prachtige 1-4 overwinning op concurrent Domburg van een paar weken terug wilde S.K.N.W.K. 1 dit een goed vervolg geven. Helaas kwamen ze zeer bedrogen uit. Zelf verlies (2-1 bij Veere 1) en winst van Domburg (0-1 bij ‘hoogvlieger’ De Meeuwen 1) zorgde voor donkere wolken (letterlijk en figuurlijk) boven S.K.N.W.K.

Het begon overigens ’s ochtends al bij de blauw/zwarten. Wegens een auto-ongeval is doelman Mike Bakker voorlopig uitgeschakeld. Hij heeft zijn pols gebroken en een hersenschudding en zal voorlopig niet kunnen spelen. Overigens was bij dit ongeval ook selektie-speler Steven Padmos betrokken, maar hij kwam er gelukkig ook zonder ernstige verwondingen vanaf. Zodoende dus voor jeugdkeeper Erwin Maliepaard (wegens het opheffen van de A-junioren doorgeschoven naar de senioren) zijn keepersdebuut in de competitie.

Tijdens de warming-up valt dan tot overmaat van ramp rechtsback Kevin Schiettekatte uit met een hamstringblessure. Zijn plaats werd ingenomen door Kristian Bouwman (die op het laatste moment was doorgeschoven vanuit het 2e). Ook dit is weer een apart verhaal. Voor de winterstop eigenlijk het voetbal op een laag pitje gezet. Toch weer besloten om te voetballen, maar dan bij 2e. Gisteren dus mee met 1e selektie. Hij speelde een zeer sterke wedstrijd. Moet eigenlijk ook gewoon bij het 1e spelen en trainen, maar zal dan zelf overtuigd moeten zijn dat hij zeker als rechtsback van heel veel waarde kan zijn voor de Nieuwerkerkers !!

De wedstrijd

Met de zeer straffe wind over het veld kan eigenlijk nauwelijks (goed) gevoetbald worden. De eerste helft heeft de thuisploeg het windvoordeel. Zij scoren de 1e treffer na een lange bal die bij de 2e paal zo binnen zakt (overigens in de 2e helft een exacte kopie namens S.K.N.W.K.).

Na een vrije trap van Veere, waarbij doelman Erwin Maliepaard de bal ongelukkig los laat en deze zodoende net over de lijn rolt, wordt het ook nog 2-0. Hierbij blijft het de 1e helft en met deze stand gaan beide ploegen om een bakje thee.

In de 2e helft zijn de rollen omgedraaid. S.K.N.W.K. gaat oppertunistisch voetballen om zodoende het windvoordeel (al is dit niet altijd een voordeel met zo’n harde wind). Al na zo’n 6 minuten is er de aansluitingstreffer. Martin Kiesenberg zet zich achter een vrije trap en vanaf zo’n 25 meter zakt de bal zo binnen, 2-1.

Dan op zoek naar de gelijkmaker. De blauw/zwarten zijn eigenlijk alleen gevaarlijk met standaardsituaties. De beste kans is vlak voor het verstrijken van de speeltijd. Echter de doelman van Veere ranselt de bal schitterend uit zijn doel en hij behoedt zodoende zijn ploeg voor puntverlies. Eindstand 2-1.

De andere uitslagen zijn dan ook niet gunstig, waardoor er zeker kan worden gesproken van een dramatische middag.

Positief puntje was het optreden van Timo Verkaart. Deze eigenlijk nog jeugdspeler (inmiddels zijn 2e seizoen bij de senioren) speelde op de andere back positie een prima wedstrijd.

Overigens was S.K.N.W.K. zeer jong deze wedstrijd. Met Erwin Maliepaard (19), Jeroen Backx (18), Martijn Bakcx (16), Timo Verkaart (18), René Verschoor (19), Rob v/d Sleen (18), Kevin Schiettekatte (19), Kristian Bouwman (19) telde de selektie maar liefst 8 ’tieners’. Stefan Vermeer (20), Robert Padmos (21) en Martijn Rentier (22) zijn de 20 nog maar net gepasseerd. Dus een wel heel jeugdige S.K.N.W.K. 1. Met het oog op de toekomst natuurlijk veel mogelijkheden, maar dit verklaart waarschijnlijk ook gelijk de positie waarin de blauw/zwarten nu verkeren.

Maar nog niets verloren. Er zijn nog 10 duels te spelen en dus nog genoeg punten te behalen.

S.K.N.W.K. 1: Erwin Maliepaard, Martin Kiesenberg, Kristian Bouwman, René Verschoor, Martijn Rentier, Robert Padmos, Martijn Backx, Oleg Bondarenko (Jeroen Backx), Wilco de Valk, Stefan Vermeer.