Spui verliest in Burgh-Haamstede

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Spui is er zaterdag niet in geslaagd één of meer punten mee te nemen van Schouwse bodem.

In Burgh-Haamstede verloren de mannen van trainer Mark de Kunder met 3-1 van DFS. Op de ranglijst van de derde klasse A bezet Spui nu de negende plaats.

DFS-Spui 3-1: Lennart Padmos schoot in de tiende minuut een corner rechtstreeks achter Spui-doelman Jeroen Bottinga. Na een overtreding op Tom van de Berg kreeg DFS in de 36e minuut een vrije trap, waaruit Pieter de Munnik voor de 2-0 zorgde. Uit alweer een dood spelmoment kwam Spui in de 58e minuut terug tot 2-1. Kevin de Roode schoot een vrije trap hard langs de kansloze Kevin Verboom. Twee minuten later maakte Hogenstein er op aangeven van De Munnik, en na mistasten van Bottinga, echter 3-1 van. Via De Roode was Spui nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet belandde op de paal.

Veere-SKNWK 2-1 (2-0). Valmir Shala 1-0, Theo van Tatenhove 2-0, Martin Kiesenberg 2-1.

VCK-Nieuwland 0-3 (0-0). Bart-Jan Kroes (strafschop) 0-1, André Goedhart 0-2, Carsten Feleus 0-3.

Yerseke-Heinkenszand 5-2 (4-0). Niels Poleij 1-0, Michel de Rooij 2-0, Bart van Steveninck 3-0, Niels Poleij 4-0, Maarten Griep 4-1, Niels Poleij 5-1, Maarten Griep 5-2.

Colijnsplaatse Boys-Kapelle 0-2 (0-2). Robin Boogaard 0-1, Tom Jonker 0-2.

DFS-Spui 3-1 (2-0). Lennart Padmos 1-0, Pieter de Munnik 2-0, Kevin de Roode 2-1, Bas Hogenstein 3-1.

De Meeuwen-Domburg 0-1 (0-0). 90+2. Chiel Maranus 0-1.