S.K.N.W.K. 1 weet niet te profiteren

Met slechts één duel in de 3e klas A K.N.V.B. Zuid 1 voor S.K.N.W.K. 1 een ideale mogelijkheid om de laatste plaats over te doen. Bij winst was zelfs de 10e plaats bereikt. Echter niets was minder waar. Op nog steeds het dramatisch slechte veld op sportpark ”Het Springer” in Nieuwerkerk was De Meeuwen 1 veel te sterk. Het werd uiteindelijk 1-3.

Al voorafgaand aan de wedstrijd wisten de blauw/zwarten dat het zeer moeilijk zou worden. Met de afwezige Sander Uijl en de donderdag op de training ook nog eens geblesseerd geraakte aanvoerder Wilco de Valk miste S.K.N.W.K. twee sterkhouders. Toch waren de Nieuwerkerkers gesterkt door de resultaten van de afgelopen weken.

Al snel na het beginsignaal was duidelijk dat goed voetbal niet mogelijk was op de zeer slechte grasmat. Daarnaast bleek al snel dat het voor S.K.N.W.K. een kwestie van tegenhouden was. De Meeuwen, overigens ook misten zij enkele spelers, bleek een veel sterkere ploeg. Enkele hoekschoppen waren de eerste speldenprikjes van de gasten uit Zoutelande.

Namens S.K.N.W.K. was de eerste mogelijkheid voor Martin Kiesenberg. Zijn schot ging over. Aan de andere kant moest keeper Mike Bakker, hij was weer terug na zijn polsbreuk, handelend optreden.

In de 35e minuut opnieuw een corner voor De Meeuwen (ze kregen er gisteren maar liefst 14!). Nu was de keeper van S.K.N.W.K. al gepasseerd, maar kon laatste man Martijn Neele op de doellijn met zijn hoofd redding brengen.

Zo’n vijf minuten voor de rust een prachtig afstandsschot van De Meeuwen. De bal leek er zeker in de gaan, maar met een uiterste kracht inspanning wist Bakker met een schitterende reflex de bal nog via de paal tot corner te tikken. Ruststand 0-0.

De 2e helft was 8 minuten uit toen er voor het eerst gescoord werd. Tegen alle verhoudingen in was het S.K.N.W.K. dat op voorsprong kwam. Na een onnavolgbare aktie van Robert Padmos, hij zette 3 man te kijk op de achterlijn, werd zijn prima assist door Leon Goedegebure binnen geschoten, 1-0.

De blauw/zwarten leken hier moed uit te putten. Stefan Vermeer kopte een voorzet naast het doel en het leek alsof De Meeuwen het even niet meer wist. Ze hadden wel een overwicht, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Alleen die corners……..

Toen S.K.N.W.K. er via Robert Padmos opnieuw gevaarlijk leek uit te komen, werd een zeer duidelijke overtreding gemaakt. De scheidsrechter wilde van geen overtreding weten en liet doorspelen. Tot overmaat van ramp leverde dit Leon Goedegebure na een vermeende overtreding van hem (??) ook nog een gele kaart op, waardoor hij zijn 4e kaart ”pakte” en volgende week dus (waarschijnlijk) geschorst is.

Tot de 71e minuut mocht S.K.N.W.K hopen op een stunt. Opnieuw een corner voor de gasten deed de droom van de thuisploeg in duigen vallen. Nu kon de aanvoerder en laatste man van De Meeuwen ongehinderd bij de 2e paal binnenschieten, 1-1.

Zo”n drie minuten later was het eigenlijk al over en sluiten voor S.K.N.W.K. Opnieuw een corner. Wat Oleg Bondarenko bezielde weet niemand. Ter hoogte van de penaltystip sloeg heel hij heel onnodig naar de bal. Een gele kaart voor hem en een terechte penalty was hiervan de uitkomst. De ”pingel” werd onberispelijk benut en zodoende dus een 1-2 tussenstand.

Bij de Nieuwerkerkers was het kaarsje uit en opnieuw uit een corner was het raak voor De Meeuwen. Wederom de laatste man van hen kon bij de 2e paal binnenkoppen, 1-3.

Stefan Vermeer kreeg een aantal minuten voor het eind nog een schotkans, maar zijn bal ging voorlangs. Een zeer terechte nederlaag (of terechte overwinning voor De Meeuwen) voor S.K.N.W.K.

Ze blijven hierdoor hekkensluiter in de 3e klas. Volgende week komt Kapelle 1 op bezoek. Dan zal S.K.N.W.K. er weer wel moeten staan en zullen er punten moeten worden gepakt, willen ze niet te ver achteropraken.

S.K.N.W.K.: Mike Bakker, Martijn Neele, Krisitian Bouwman, Martijn Rentier, Timo Verkaart, Leon Goedegebure, Martin Kiesenberg, Robert Padmos, Oleg Bondarenko (Kevin Duinhouwer), Martijn Backx, Stefan Vermeer.