Standaardsituaties zorgen voor drie punten: 1-3

Hieronder het wedstrijdverslag vanS.K.N.W.K. 1 – De Meeuwen 1 van de website van De Meeuwen:

Gisteren het enige inhaalduel in de 3e klasse A: SKNWK – De Meeuwen, twee jeugdige ploegen tegenover elkaar. Voor de groen-witten een ideale mogelijkheid om plaats 3 van VCK over te nemen. Een plaats die, gezien de eerste en tweede periode, nagenoeg altijd recht geeft op een (overname) periodetitel. En nacompetitie wil de ploeg graag spelen, zeker met de mooie duels van vorig jaar nog in het achterhoofd. Het hoofdveld in Nieuwerkerk maakte goed voetballen erg moeilijk. Vanwege blessures en schorsingen een aantal invallers aan de kant van De Meeuwen, maar ook SKNWK mistte enkele vaste krachten. De Meeuwen was in de eerste helft heer en meester, had het meeste balbezit, maar de eindpass duurde te lang óf was te onzuiver, waardoor het moeilijk positie kiezen was voor de aanvallers. Een kopbal van Timme Kwast werd van de lijn gehaald en een pegel van Willem Jan Roelse zeilde via de vingertoppen van keeper Bakker tegen de buitenkant van de paal. De Meeuwen verzuimde om met een voorsprong te gaan rusten. Na de thee was De Meeuwen het even kwijt. Het was zeer zwak en uit de eerste beste SKNWK-aanval was het raak: 1-0, 0ngeloof bij de supporters uit Zoutelande. De Meeuwen rechtte in het vervolg van de wedstirjd de rug. Toen aanvoerder Eddy Matthijsse de 1-1 binnen volleerde kon SKNWK er niet meer uit komen. Een penalty en een aantal corners later stond de eindstand vast: 1-3, belangrijke punten.

De Meeuwen startte in de opstelling zoals men ook de oefenwedstrijd tegen Serooskerke begon. De geschorste Vincenzo Lorello, Job Brasser en Robin Dek (tevens hamstringblessure) waren er niet bij vandaag. Pieter Roelse is nog steeds geblesseerd aan de enkel en Maarten Brasser is vanwege disciplinaire redenen uit de eerste selectie gezet. Tegenover de afwezigen stond de terugkeer van Sjors Lankhaar (na schorsing) en Koen Francke, die na een maand blessureleed weer een volle wedstrijd speelde. Sjoerd Wijkhuis en Michael Tempelman namen naast A-junior Ricardo Bambagt plaats op de bank.

Vanaf het fluitsignaal was De Meeuwen de betere ploeg. SKNWK dekte niet goed door of liep te ver achteruit, waardoor er veel ruimte op het middenveld lag. De Meeuwen had het balbezit en de gebroeders Koch kwamen er op de zijkanten meerdere malen langs. Het idee was aardig, de actie fraai, maar soms moet de bal eerder worden voorgegeven zodat een spits daar op kan reageren. Typerend beeld hiervoor was een prima actie van Wouter Koch; op het moment dat hij de bal kon afgeven kapte hij nog een keer terug, verzuimde om zelf te schieten, om vervolgens de bal voor te geven op de spits die daar niet meer op rekende. De aardige aanvallen stapelden zich op en SKNWK kon enkel tegenhouden. In de 35e minuut een strakke corner van Kevin Janse op het hoofd van Timme Kwast. Timme knikte de bal goed richting doel, maar laatste man Neele stond goed op de doellijn opgesteld, en wist de inzet weg te werken. Tot aan de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De Meeuwen viel aan en SKNWK liet teveel toe. In de 40e minuut vuurde Willem Jan Roelse een afgeslagen bal tegen de buitenkant van de paal. Dit was tevens de laatste mogelijkheid in de eerste helft.

Koen Francke keerde terug in de basiself na een knieblessure.

De Meeuwen supporters hadden er in de tweede helft alle vertrouwen in. Ondanks dat er niet werd gescoord was het veldspel niet onaardig. Vanaf de start van de tweede helft was De Meeuwen niet meer de ploeg van de eerste helft. Sloridg in de passing, verdedigend achteruit lopen en voorin werd geen bal vastgehouden. Als je zo laks start kun je verwachten dat de tegenstander een kansje ruikt. in de 53e minuut een doelpunt voor SKNWK. Robbert Padmos mocht van de verdediging teveel doen en slalomde zich langs drie verdedigers. De bal werd teruggelegd en Leon Goedegebuure schoot de 1-0 binnen. Ongeloof bij spelers en supporters. De Meeuwen had ruim een kwartier nodig om over de klap heen te komen. Het veldspel van voor de rust was weg, maar toch werd De Meeuwen weer gevaarlijker. Uit een corner van Martijn Blommaert gaf aanvoerder Eddy Matthijsse het goede voorbeeld, hij volleerde de 1-1 binnen bij de tweede paal. Het geloof in een goede afloop kwam terug en de druk op de Nieuwerkerkse goalie nam toe. Drie minuten later wederom een corner. Wat de speler van SKNWK bezielde weet niemand, maar als Ron Zwerver in zijn beste dagen sloeg hij de bal weg; penalty. Martijn Blommaert bleef koel en scoorde: 1-2. Het sprankje hoop van SKNWK op een stunt was weg en met de invallers Michael Tempelman en Sjoerd Wijkhuis voor Kevin Janse en Sjors Lankhaar zette De Meeuwen de 1-3 op het scorebord. In de 85e minuut corner nummer 11. Sjoerd Wijkhuis trapte de bal bij de tweede paal en het was Eddy Matthijsse met zijn tweede doelpunt van de middag.

Aanvoerder Eddy Matthijsse volleert de ”bevrijdende” 1-1 binnen.

Door de overwinning wipt De Meeuwen over VCK heen, maar heeft het wel één wedstrijd meer gespeeld. Over de eerste helft kan men, buitenom het maken van een doelpuntje, tevreden zijn. De tweede helft liet zien dat De Meeuwen nog niet constant genoeg is om een hele wedstrijd te domineren. Aanstaande zaterdag thuis tegen Colijnsplaatse Boys, het wordt tijd dat De Meeuwen thuis weer een de volle drie punten pakt. Na de wedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys de apotheose van de competitie met wedstrijden tegen VCK (uit), Yerseke (thuis), Veere (uit) en DFS (thuis)

SKNWK – De Meeuwen 1-3 (0-0)
53. Robbert Padmos 1-0, 71. Eddy Matthijsse 1-1, 74. Martijn Blommaert 1-2, 85. Eddy Matthijsse 1-3.

Opstelling:
Denni Oosse; Martijn Blommaert, Eddy Matthijsse, Koen Francke, Willem Jan Roelse; Jasper Koch, Sjors Lankhaar (75. Sjoerd Wijkhuis) Wouter Koch, Timme Kwast; Danny Huibregtse en Kevin Janse (72. Michael Tempelman)

Radio Schouwen Duiveland was ook aanwezig. Voor fragmenten van het wedstrijdcommentaar klik je hier . Kies het uur waarin je fragmenten wilt beluisteren. De wedstrijd werd tussen 14.30 en 16.15 uur gespeeld.