SKNWK heeft meeste verliespunten in 3A

door Klaas Verspoor.

NIEUWERKERK – In de derde klasse A verloor SKNWK het inhaalduel met De Meeuwen met 3-1. Het elftal van trainer Gerard Olijhoek blijft daardoor hekkensluiter met elf punten uit zestien duels. Boven de Nieuwerkerkers staan Colijnsplaatse Boys met twaalf punten en Spui met dertien punten.

Domburg bezet de negende plaats met vijftien punten, maar heeft wel één duel meer gespeeld dan de onderste drie ploegen.

SKNWK–De Meeuwen 1-3: Op de uitslag viel niets af te dingen. SKNWK speelde zonder Wilco de Valk (hij raakte op de laatste training geblesseerd) en Sander Uijl (vakantie) en kwam kwaliteit te kort. Voor rust stond SKNWK al regelmatig met de rug tegen de muur, maar reddingen van doelman Mike Bakker – hij was weer hersteld van een blessure – en laatste man Martijn Neele op de doellijn voorkwamen een achterstand. In de 53e minuut kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong toen Leon Goedegebure op aangeven van Robert Padmos wist te scoren. Uit drie corners, genomen door Sjoerd Wijkhuis, draaide De Meeuwen de score in eigen voordeel om. Eddie Matthijsse zorgde uit de eerste voor de 1-1. Uit de tweede maakte Oleg Bondarenko onvrijwillig hands en uit de strafschop schoot Martijn Blommaert de ploeg uit Zoutelande naar de 1-2. Matthijsse kopte uit Wijkhuis” derde corner de 1-3 binnen. Voor SKNWK betekende de nederlaag de elfde in zestien competitiewedstrijden, waardoor de degradatiezorgen toenemen.

Typerend moment uit de wedstrijd tussen SKNWK en De Meeuwen: de bezoekers in balbezit. foto Ronald den Dekker