Meidenvoetbaldag in Tilburg

De Eredivisie Vrouwen houdt 8 april met alle BVO’s en acht Tijd voor Sport verenigingen een landelijke voetbaldag, speciaal voor jonge meiden.

Meiden in de leeftijd van acht tot zestien jaar kunnen deze dag deelnemen aan diverse voetbalclinics. Ze worden daarbij begeleid door speelsters uit de Eredivisie. Het gaat echter om meer dan voetbal alleen; de Meidenvoetbaldag staat geheel in het teken van Plan Nederland.

,,Voetbal draagt bij aan het verhogen van je zelfbewustzijn”. Dat is de centrale boodschap van de Meidenvoetbaldag. Dit geldt niet alleen voor meiden in Nederland, maar vooral ook voor meiden die leven in ontwikkelingslanden. Samen voetballen verbroedert en zorgt voor een betere gezondheid. Plan Nederland weet hoe sport kan bijdragen aan de kracht en het zelfvertrouwen van jonge meiden. ,,Door op deze dag gezamenlijk een voetbaldag voor meiden te organiseren willen we hen bewust maken van het positieve effect dat samen voetballen kan hebben”, zegt Elke Verhoeks van Plan Nederland. ,,De landelijke aanpak in samenwerking met alle clubs uit de Eredivisie Vrouwen is succesvol gebleken.”

De clinics worden door het hele land gehouden, op acht verschillende locaties. Dit zijn allemaal Tijd voor Sport verenigingen. Eén van de doelstellingen van Tijd voor Sport is het betrekken van meer allochtone jeugd bij de samenleving door middel van voetbal, iets dat goed aansluit op het gedachtegoed van Plan Nederland.

Elke clinic wordt begeleid door speelsters uit de Eredivisie. Een unieke kans voor jonge meiden om hun helden van dichtbij mee te maken. Danielle van de Donk, speelster van Willem II en international kijkt al erg uit naar 8 april. ,,Ik vind het altijd superleuk om mee te helpen met voetbalclinics. Dat het nu landelijk gebeurt en tegelijkertijd ook nog voor een goed doel is, is helemaal gaaf. Als Eredivisievoetbalsters zijn we voor veel jonge meiden toch een soort rolmodel. Ik hoop dan ook dat we veel meiden aan het voetballen krijgen.”

De Meidenvoetbaldag van Willem II vindt op 8 april plaats bij sc Olympus in Tilburg.

Schrijf je nu in voor de Meidenvoetbaldag op www.eredivisievrouwenvoetbal.nl.