‘Colijn’ zakt naar laatste plaats

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Colijnsplaatse Boys beleefde in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal een slecht weekend.

De ploeg van trainer Marcel van Duin verloor met 3-0 van De Meeuwen. Doordat SKNWK met 5-1 won van Kapelle is ”Colijn” nu hekkensluiter.

De Meeuwen–Colijnsplaatse Boys 3-0: De prima leidende scheidsrechter IJpelaar had geen enkele moeite om het duel in goede banen te leiden. Een goede actie van Danny Huibregtse leidde twee minuten voor rust tot de openingstreffer. Een aanvallend De Meeuwen ging na rust op zoek naar meer treffers. Uit een corner van Kevin Janse kopte Timme Kwast De Meeuwen naar 2-0. Vincenzo Lorello zorgde, met een schot door de benen van doelman Léon van Loon, voor de 3-0.

Heinkenszand–Nieuwland 7-2: Jeroen Verschiere en Maarten Griep zetten Heinkenszand op een 2-0-voorsprong. Door een treffer van Michel Carol stond het bij rust 2-1. Na 51 minuten werd Nieuwland-speler Corné van Belzen (2x geel) uit het veld gestuurd. Griep zorgde kort daarna al voor de 3-1. Michel Carol kopte de bezoekers nog wel naar 3-2, maar Heinkenszand speelde de overtalsituatie prima uit. Door twee goals van Leon Bek werd het 5-2. Martijn Simonse en de ingevallen A-junior Toni van Damme bepaalden de eindstand op 7-2.

In blessuretijd liep ook Richard Jacobs nog tegen een tweede gele kaart op, waardoor Nieuwland het duel met negen man eindigde.

SKNWK–Kapelle 5-1: Wilco de Valk zorgde al na drie minuten voor de 1-0. Edwin van Damme schoot Kapelle, na een fout van Martijn Backx, naar de 1-1. Uit een voorzet van Steven Padmos kopte De Valk SKNWK nog voor rust naar de 2-1. In de 68e minuut scoorde Martin Kiesenberg de bevrijdende 3-1. Martijn Backx en Stefan Vermeer hielpen daarna SKNWK aan de ruime overwinning.

Domburg–Spui 5-2: Sander Willemse kopte al na vier minuten de 1-0 binnen. Via Niek de Meijer werd het daarna 1-1. Op slag van rust maakte Willemse ook de 2-1. Uit een strafschop schoot Martijn Minderhoud Domburg na rust naar de 3-1. Ludwig Kalisvaart benutte namens Spui ook een strafschop. Willemse besliste met zijn derde treffer de wedstrijd. Spui- speler Johan Meulbroek bokste daarna een inzet van Ronald Hendrikse uit het doel: rood en opnieuw een strafschop. Minderhoud miste niet: 5-2

Veere–VCK 0-4: Erik Goudt zette VCK al in de tweede minuut op 0-1. Pas in de 69e minuut zorgde Stefan Wielemaker voor de 0-2. Danny Joosse (strafschop) en Richard Dek zorgden voor de andere treffers.