Verslag SKNWK 1 – Kapelle 1 van website Kapelle

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.K.N.W.K. 1 en Kapelle 1 van de website van Kapelle:

19-03-’11 SKNWK 1 – Kapelle 1 : 5 – 1

Vandaag tegen het geplaagde SKNWK uit Nieuwerkerk. Een tobbende ploeg met zorgen. Om degradatie tegen te gaan moeten ze winnen. De ploeg van Olijhoek staat onder grote druk. Die is minder voelbaar voor Kapelle. Een ploeg in de middenmoot. Toch altijd nog met een doel voor ogen. Zich steviger nestelen in de middenzone en vooral puntjes sprokkelen voor de derde periode.

Eerste helft:
In notabene de derde minuut van de wedstrijd stoot Kapelle het hoofd. Raymond verkijkt zich op de voorzet van rechts. Z’n directe tegenstander Wilko van de Valk is kien genoeg om er van te profiteren. Hij maakt de 1-0 voor SKNWK. Wat een sof. Ik krijg een deja-vu met de wedstrijd van twee seizoenen terug. Kapelle stond toen na amper 12 minuten met 3-0 achter!

Kapelle reageert goed op deze plotselinge achterstand en opent het offensief. Het initiatief wordt toegeëigend. Maar het krijgt tegelijkertijd een lesje in overmoedigheid. SKNWK countert en scoort bijna het tweede goal. Het is en blijft oppassen geblazen. Tot de 20e minuut is het Kapelle dat de klok slaat. Met een dreigende Nick en schoten van Romano, Edwin en Rob is het de gevaarlijkste ploeg. In de 20e minuut krijgt Kapelle loon naar werken. Nick stoomt op over rechts, geeft voor en Edwin is er als de kippen bij om de 1-1 te scoren.

Tot de 40e minuut heeft Kapelle het overwicht. Marco en Edwin schieten net naast. Toch blijft de Valk de gevaarlijkste man van SKNWK. Maar z’n schot is niet zuiver en gaat naast. In de 40e minuut valt SKNWK aan over de linkerflank. Ongehinderd komt de voorzet op de Valk. Hij maakt het netjes af met de kop. De thuisploeg leidt wederom en wel met 2-1.

De laatste aanval van de eerste helft is voor Kapelle. Robin geeft de voorzet op Tom. Toms inzet gaat over. Jammer.Als de scheids het rustsignaal blaast, staat Kapelle achter met 2-1. Nog niets verloren. Het zal de tweede helft vooral met wilskracht en power moeten spelen om de achterstand om te buigen.

Tweede helft.
Al snel blijkt dat Kapelle niet in goede doen verkeert. De eerste 20 minuten zijn niet om aan te zien. In de 10e minuut zien we het enige hoogtepuntje. Het is Jon die soleert en afrondt. Z’n afwerking gaat helaas net naast.

Dan in de 21e minuut scoort SKNWK. Verdedigend oogt Kapelle zwak. Het ziet er niet uit dat Kapelle nog in staat is om het tij te keren. Temeer daar SKNWK spoedig daarop, in de 30e minuut weer scoort. Kapelle geeft niet thuis. Het zwalkt. Het droomt. De wedstrijd is gespeeld. Kapelle scoort nog een keer. In buitenspelpositie. De stand is 4-1 en de beleving is totaal zoek. Kapelle geeft het op en ziet in de 40e minuut SKNWK nog een keer scoren. Spoedig daarop verlost de scheids Kapelle uit z’n lijden. Met het hoofd gebogen en het schaamrood op de kaken zoekt het de kleedkamer op. Het is stil…….

Kapelle beleeft na de zeperd uit tegen Domburg z’n tweede debacle. Met 5-1 verliezen doet zeer. Het heeft zich in de tweede helft het kaas van het brood laten eten. Het is niet in staat geweest zich als ploeg te verweren tegen het armoedige en worstelende SKNWK. Vandaag was het een Luctor et Emergo voor SKNWK. Helaas was het voor Kapelle een Luctor et Submergo.

Het zal nu tegen Heinkenszand vooral als ploeg moeten spelen. Brutaal en vol elan. Om zich blijvend vast te bijten in de middenmoot. Maar ook het support kan na dit echec wel een oppepper gebruiken. Er is slechts een oplossing en dat is winnen van Heinkenszand !