S.K.N.W.K. 1 eigenlijk weer terug bij af

Vorige week verlieten de mannen van Gerard Olijhoek de laatste plaats in de 3e klas A. Met duels tegen mededegradatiekandidaten Spui 1 (gisteren) en Colijnplaatse Boys 1 (over 2 weken) was er nog van alles mogelijk. Bij winst op Spui kon zelfs rechtstreekse degradatie misschien nog wel ontlopen worden. Echter niets was minder waar. De blauw/zwarten kregen met 3-1 klop en zakten weer een plaatsje op de ranglijst.

In het duel tegen Spui was al snel duidelijk dat de thuisploeg gokte op de lange bal van met name de keeper. Hieruit konden ze zelfs een aantal keren zeer gevaarlijk worden. S.K.N.W.K. probeerde te voetballen en creeërde zelfs zeer goede kansen. Echter om een duel naar je hand te zetten en zelfs te winnen zul je deze kansen moeten benutten en dus moeten scoren.

Paal, lat, naast, maar zeker ook de goede keeper van Spui zorgden ervoor dat S.K.N.W.K. tot de rust op ‘0’ bleef. Uit een prima uitgevoerde counter wist Spui wel te scoren, 1-0. Met name over de rechterkant van de thuisploeg kwamen ze steeds gevaarlijk door. Linksback Timo Verkaart had eigenlijk geen grip op zijn directe tegenstander.

Met iets meer pech (of geluk van Spui) had het zelfs ook 2-0 kunnen worden, maar dat zou misschien wel te veel van het goede zijn geweest voor Spui. Met dus een minimaal verschil gingen de ploegen om de thee.

S.K.N.W.K. kwam voortvarend uit de startblokken in de 2e helft. Rechtsback Sander Uijl, hij stond hier bij afwezigheid van Kristian Bouwman) onderschepte prima de bal. Via Wilco de Valk kwam de bal bij Robert Padmos. Deze stoomde goed op en scoorde de gelijkmaker, 1-1. Spui leek toen rijp voor de genadeklap.

S.K.N.W.K. bleef drukken, maar het bleef oppassen voor de counter. Opnieuw werden enkele mogelijkheden niet benut of was de voortzetting slecht. Hierdoor dus geen doelpunten voor S.K.N.W.K. Opnieuw uit een counter over de rechterflank kon Spui voortzetten. De meegekomen Spuispeler kon overigens schitterend afwerken, 2-1.

Als dan bij een corner de organisatie zoek is bij S.K.N.W.K. wordt het ook nog 3-1. Van dichtbij kan een geheel vrijstaande ‘Spui-er’ binnen knallen. Eigenlijk over en sluiten!

S.K.N.W.K. gaat achterin 1 op 1 spelen. De niet geheel fitte Martijn Neele (lies) meldt zich aan het front. Een schot naast en een kopbal (prooi voor de keeper, waarbij de overigens zeer scherpe vlagger van Spui opnieuw buitenspel had geconstateerd (waar zoals wel vaker deze middag absoluut geen sprake van was)) gaan er niet in.

Ook een vrije trap, na een overtreding op Neele, wordt door Leon Goedegebure over het doel geschoten. Tot overmaat van ramp krijgt Martin Kiesenberg na een gele kaart ook nog de rode kaart te zien. Gelukkig hersteld de scheidsrechter zijn fout, want de eerste gele kaart was niet voor Kiesenberg, maar voor de nummer 6 van Spui.

Door de winst van Domburg op Colijnsplaat is eigenlijk de 10e plaats (met recht op na-competitie) het hoogst haalbare. Echter Spui staat nu weer 2 punten boven de Nieuwerkerkers, zodat S.K.N.W.K. het niet in eigen hand heeft. S.K.N.W.K. zal in ieder geval nog punten moeten halen en dan moet Spui niet teveel punten meer halen.

Overigens staat de nummer 12, Colijnplaatse Boys, slechts 2 punten achter op S.K.N.W.K. en zij zullen dus ook nog alles op alles zetten om in ieder geval die 10e plaats te bereiken. En laat ‘Colijn’ over 2 weken nu net de volgende tegenstander zijn van S.K.N.W.K. Daarna treffen ze louter nog topploegen, nl. de kampioenkandidaten D.F.S. en Yerseke en ook nog V.C.K.

Met een weekje rust is het te hopen dat de batterij nog éénmaal kan worden opgeladen. Ook hopen we dan dat aanvoerder Wilco de Valk weer volledig fit is (tobt toch nog met z’n enkel en dat is voor S.K.N.W.K. eigenlijk niet op te vangen). A.s. zaterdag dus ‘vrij’ en dan op voor de ‘finale’.

S.K.N.W.K. Mike Bakker, Martijn Neele, Sander Uijl, Martijn Rentier, Timo Verkaart, Martin Kiesenberg, Robert Padmos, Martijn Backx, Steven Padmos (Oleg Bondarenko), Wilco de Valk, Stefan Vermeer (Leon Goedegebure).