Brouw in vriendschappelijke pot langs Colijnsplaat

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Brouw in een vriendschappelijke wedstrijd Colijnsplaatse Boys verslagen. In de voorbereiding werd het 4-1, gisteravond stond er na het laatste fluitsignaal een 5-2 eindstand op het bord.

De wedstrijd kende voor ons een beetje hetzelfde beeld als zaterdag. Net als Kruiningen was ook Colijnsplaat voetballend beter. Maar ook zij hadden moeite met het afmaken van de kansen, waar Brouw zeer effectief met haar mogelijkheden omsprong.

Na enkele kansen voor Colijn, kwam Brouw halverwege de eerste helft op voorsprong. Na een vrije trap van Lars, miste de keeper en kon Boyd de 1-0 binnenkoppen. Colijn trof voor rust nog wel twee keer de paal, maar zag Brouw direct na rust op 2-0 komen. Frank onderschepte op eigen veld een aanval van Colijn en stuurde Patrick de diepte in. Vrij voor de keeper miste deze niet; 2-0. Een minuut later bracht Colijn de spanning terug door met een schuiver van buiten de zestien de 2-1 aan te tekenen.

Maar opnieuw was het een flitsende counter van Brouw die de marge weer vergrote naar twee treffers. Patrick brak door over rechts, zette voor en Boyd schoof de 3-1 in de verre hoek. Colijn probeerde van alles, maar strandde enkele keren op de wederom prima keepende Melvin. Aan de overkant wist Patrick wel met de kansen om te gaan; 4-1 nadat hij dit keer door Boyd bediend was. Colijn kwam nog terug tot 4-2, maar het slotakkoord was voor Nicolai; 5-2.

Voor ons hopelijk een goede generale voor de derby tegen MEVO, Colijn (de ploeg van ex-zierikzee-trainer Marcel van Duijn) zal zaterdag uit een ander vaatje moeten tappen en in ieder geval effectiever met haar kansen om moeten springen, wil het SKNWK in de strijd om degradatie verslaan.

Opstelling: Melvin; Clement, Sebas (59. Dennis Verwest), Jurrian, Remy; Lars, Frank, Nicolai, Robin (69.Sjoerd Ottema); Boyd en Patrick.

Scheidsrechter: Jan de Ruiter

Vlagger: Wim Botbijl