Padmos: ,,We moeten onze kans nu grijpen”

Lang was SKNWK het lelijke eendje van de derde klasse A in het zaterdagvoetbal, maar langzamer maar zeker krijgt het elftal weer kwebbels en staat ze nu op plek die ‘goed’ is voor het spelen om lijfbehoud tijdens de nacompetitie. ,,Vooral na de winterstop zijn we langzamerhand met zijn allen beter gaan voetballen”, sprak een voldane Robbert Padmos nadat hij met twee treffers zaterdag op sportpark Het Springer belangrijk was geweest voor ‘zijn’ SKNWK in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys. ,,De eerste competitiehelft liep het gewoon niet zo lekker, maar nu gaan we elkaar steeds beter vinden. We oefenen met trainingen ook steeds meer op partijvormen. En als je iedere wedstrijd (bijvoorbeeld Nieuwland uit 0-6) bekijkt, zit er een stijgende lijn in.”

Padmos had in zijn beschouwing het gelijk aan zijn zijde. In Colijnsplaat werd voor de winterstop met liefst 6-2 verloren, zaterdag was het verschil weer vier treffers maar dan in het voordeel van de Nieuwerkerkers. Dus dan moet er de afgelopen maanden heel wat gebeurd zijn bij SKNWK en Colijnsplaatse Boys. Dat er in Nieuwerkerk wat ten goede is gekeerd, beschreef Padmos zonet. Dat de voetballers uit Colijnsplaat allengs naar de onderste plaats zijn gezakt, heeft te maken het gebrek aan kwaliteit en het uitblijven van het schokeffect na het tussentijds vertrek van trainer Ron Amperse die het roer heeft overgegeven aan Marcel van Duijn, die halverwege de competitie bij Zierikzee de laan uit werd gestuurd.

Met de meer dan verdiende zege op de Noord-Bevelandse formatie is bij SKNWK het volle besef gekomen dat nu het moment is om de tiende plaats (die van de nacompetitie, want de veilige negende plaats lijkt een brug te ver) in handen te houden. ,,Ik hoop dat Spui heeft verloren”, sprak Padmos omdat SKNWK dan over de Zeeuws-Vlamingen zou heen wippen. Zijn hoop werd bewaarheid. ,,We hebben heel lang onderaan gestaan en we zijn er nu vanaf. We moeten onze kans nu grijpen.”
Hiermee doelde hij op de laatste drie wedstrijden die achtereenvolgens tegen DFS (16 april), VCK en Yerseke gaan. Padmos beseft zich ter dege dat het lastige wedstrijden worden en dat

SKNWK mede kan bepalen wie er in de derde klasse A kampioen wordt. Echter, DFS en Yerseke hebben de laatste weken last van een meer of mindere vorm van kampioenstress en laten wel eens een puntje of meer liggen. Dus, waarom zou een steeds beter voetballend SKNWK daar niet tegen kunnen stunten? DFS en Yerseke zijn dus gewaarschuwd.

Het eerste waarschuwingsschot tussen, tot zaterdag, de nummer elf en twaalf van de competitie kwam van Colijnsplaatse Boys. Een fraai afstandschot pareerde SKNWK-doelman Mike Bakker keurig tot corner, maar achteraf was het niet meer dan een losse flodder. Want in het laatste kwartier van de eerste helft besliste SKNWK de wedstrijd der degradanten via een vrije trap van Stefan Vermeer en twee goals van Padmos, die twee keer goed doorging en twee keer dito afrondde.

Na de pauze had SKNWK Colijnsplaatse Boys kunnen vernederen maar liet het zeker vier goede kansen onbenut. De vierde treffer kwam wel: weer via een vrije trap maar deze keer van de voet van Martin Kiesenberg (rechts op de foto). De bal ging via een been van de tegenstander in de touwen. Met wat geluk dus, maar dat was nu net het geluk wat SKNWK tijdens vele andere competitiewedstrijden ontbeerde. Dat beetje geluk kan zomaar eens bepalend worden voor SKNWK in de beslissende fase van de competitie.