S.K.N.W.K. 1 lacht, S.K.N.W.K. 1 huilt

De titel is eigenlijk wel typerend voor de 2e competitiehelft van S.K.N.W.K. 1. Dan wordt weer gewonnen, maar de volgende week is er net zo makkelijk weer een nederlaag. Gisteren kon men weer lachen op ‘Het Springer’. Colijnsplaatse Boys 1 werd met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. S.K.N.W.K. bezet inmiddels weer de 10e plaats, een plek die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan de na-competitie. Echter we zijn er nog niet. Met duels tegen kampioenskandidaat nummer 1, D.F.S. 1 (a.s. zaterdag op sportpark ‘Het Springer’) en tegen de nummers 4 en 2, V.C.K. 1 en Yerseke 1 wacht de blauw/zwarten nog een zeer zwaar programma.

Om 14:30 uur werd afgetrapt bij het duel tussen de nummers 11 en 12 van de ranglijst. Op een nog steeds dramatisch hoofdveld in Nieuwerkerk ontspon zich een heus degradatieduel. Al na 1 minuut kon Robert Padmos van S.K.N.W.K. afdrukken. Echter zijn schot werd gepakt. Aan de andere kant moest keeper Mike Bakker van S.K.N.W.K. een schot over het doel tikken. In de 10e minuut opnieuw een mogelijkheid voor S.K.N.W.K. Opnieuw was het Padmos die kon schieten nadat hij goed diep was gestuurd. Echter zijn schot was te zwak. Toch was Padmos een plaag voor de ploeg uit ‘Colijn’.

In de 27e minuut komen de blauw/zwarten op voorsprong. Een vrije trap van linksbuiten Stefan Vermeer verdween middels een keurige schuiver in het doel van Colijnsplaatse Boys, 1-0. Linksback van S.K.N.W.K., Timo Verkaart, die weer een zeer sterke wedstrijd speelde, is dan ongelukkig met een terugspeelbal. Gelukkig verdwijnt de bal langs de uitgekomen keeper van de Nieuwerkerkers naast het doel. Dan is het tijd voor Robert Padmos.

In de 37e minuut is het Sander Uijl die middels een prima pass Robert Padmos aanspeelt. Deze kapt zijn man prima uit en schiet de bal hard en laag in de verre hoek, 2-0. Vlak voor de rust is het weer Padmos die scoort. Nu wordt hij diepgestuurd door Wilco de Valk. Hij tikt slim de bal binnen en schiet eigenlijk de wedstrijd in het slot, 3-0.

Gelijk in de 2e helft blijkt dat de gasten risico gaan nemen door 1 op 1 te gaan spelen achterin. Echt effect heeft dit niet voor de geel/groenen. Wel voor S.K.N.W.K., maar ze vergeten te profiteren. Robert Padmos verzuimt de 4-0 te scoren. Hij strandt op de keeper. Daarna is het Martin Kiesenberg die een teruggelegde bal over in plaats van in het doel schiet.

In de 53e minuut kopt Sander Uijl de bal binnen, maar nu wordt er op de doellijn redding gebracht. Een minuut later is het Wilco de Valk die de bal overkopt, zodoende nog steeds 3-0. Daar komt zo’n 20 minuten in de 2e helft verandering in. Wilco de Valk gaat alleen door en wordt onregelementair afgestopt. De goed leidende scheidsrechter geeft slechts een gele kaart aan de nummer 3 van ‘Colijn’ terwijl rood op zijn plaats was geweest. Martin Kiesenberg nestelt zich achter de bal en schiet deze via een speler van Colijnsplaat binnen, 4-0.

Dan zit de wedstrijd echt in het slot. Colijnsplaat probeert wel, maar mist de overtuiging en de kracht om S.K.N.W.K. ‘pijn’ te doen. Een vrije trap verdwijnt net naast het doel van Mike Bakker. Aan de overkant kan Leon Goedegebure de 5-0 binnen trappen, maar hij schiet naast.

In de 89e minuut nog een domme gele kaart van opnieuw de nummer 3 van ‘Colijn’. 2x geel is rood en dus voortijdig inrukken. S.K.N.W.K. houdt weer een keertje de nul en houdt door de overwinning hoop op een langer verblijf in de 3e klas. Zoals gezegd wachten nog drie zware duels, maar om maar eens een cliché te gebruiken, de bal is rond.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Martijn Neele, Kristian Bouwman, Martijn Rentier, Timo Verkaart, Martin Kiesenberg, Robert Padmos, Sander Uijl, Leon Goedegebure (Martijn Backx), Wilco de Valk, Stefan Vermeer.