DFS moet nog even wachten met champagne

MIDDELBURG – DFS moet nog even geduld hebben voor een kampioensfeestje in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal.

De ploeg uit Burgh-Haamstede won zaterdag zelf weliswaar de derby bij SKNWK (0-2), maar de punten die concurrent Yerseke in Spui morste (1-1) waren net niet genoeg om de kampioensvlag nu al te hijsen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft DFS zes punten voorsprong op Yerseke. Over drie weken kan DFS de klus op eigen veld klaren tegen Kapelle. Een gelijkspel volstaat daarvoor al.

Zaterdag zorgden Lennart Padmos (17e minuut) en Pieter de Munnik (23e minuut) al na een kwart wedstrijd voor rust in de DFS-gelederen. Tegenstander SKNWK zag Spui in de strijd voor lijfsbehoud langszij komen op de tiende plaats.