SKNWK staat al bijna acht uur droog tegen DFS

In de eerste negen onderlinge derby’s met SKNWK had DFS niet zoveel in te brengen. Eén luttel keertje won het Schouwse onderonsje. Met de terugkeer van Pieter de Munnik bij DFS in 2008 werd echter een nieuw tijdperk ingeluid. De 2-0-zege zaterdag in Nieuwerkerk betekende alweer de vijfde DFS-zege op rij.

In die vijf zeges was Pieter de Munnik telkens één van de doelpuntenmakers. Zaterdag maakte hij de tweede goal, waarmee de winst van de aanstaande kampioen (DFS heeft nog één punt nodig uit twee duels) zeker was. De oud-speler van Hoek en Kloetinge heeft inmiddels vijf derbygoals op zijn naam staan en daarmee heeft hij ploeggenoot Anco van der Linde afgetroefd (vier stuks).

De goals van SKNWK zijn schaarser. In die afgelopen vijf nederlagen kwamen de Nieuwerkerkers zelfs helemaal niet tot scoren. De laatste derbygoal staat op naam van Wesley Goud die in september 2008 een kwartier voor tijd de 2-1 maakte. Sindsdien staat SKNWK al droog. Dat is inmiddels een periode van 7 uur en 45 minuten.

Anco van der Linde maakte destijds nog gelijk (2-2) en dat was de eerste van zestien opeenvolgende DFS-goals in de derby. Pieter de Munnik maakte zaterdag dus nummer zestien. Van de veertien onderlinge wedstrijden heeft DFS er nu zes gewonnen en SKNWK vier.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/