S.K.N.W.K. komt veel te kort tegen D.F.S.

Gisteren een duel tussen ‘kat en muis’ op sportpark ‘Het Springer’. Ook een wedstrijd tussen titel- en degradatiekandidaat. We hebben het dan over D.F.S. 1 en S.K.N.W.K. 1. Achteraf gezien was het ook echt zo’n wedstrijd. S.K.N.W.K. kon eigenlijk alleen maar hopen. Omdat D.F.S. eigenlijk vergat de score op te voeren konden de blauw/zwarten blijven hopen. Dat was ook het enige, want de gasten uit Burgh-Haamstede waren uiteindelijk, met slechts 0-2, veel te sterk.

Al na 23 minuten was het duel gespeeld. In de beginfase was het een beetje aftasten, maar duidelijk was dat D.F.S. probeerde te voetballen en S.K.N.W.K. alleen kon tegenhouden. Via topscorer Robert Padmos kon S.K.N.W.K. in de beginfase twee speldenprikjes uitdelen. Echter toen D.F.S. even gas gaf, was het 0-1. Een diepe bal op Pieter de Munnik werd door hem prima voorgegeven en kon door de instormende spits worden binnengewerkt, 0-1.

Zes minuten later was het 0-2. Een prima lange pass van achteruit werd door De Munnik in de verre hoek geschoten. Al moet worden gezegd dat de verdediging van S.K.N.W.K. hier niet goed stond op gesteld. De rugdekking was absoluut niet op orde en zodoende kon D.F.S. de 0-2 maken.

Hierna nog enkele kansjes voor D.F.S., maar geen doelpunten meer. S.K.N.W.K. kon in de slotfase van de 1e helft nog 2x gevaarlijk worden. Eerst was er schot van Robert Padmos dat voorlangs ging. Daarna nog een mogelijkheid voor Martijn Backx, hij verving na 33 minuten al de geblesseerd geraakte Stefan Vermeer. Echter het schot van de invaller was te zacht. Zodoende dus 0-2 met de rust.

In de 2e helft ging D.F.S. op zoek naar meer. S.K.N.W.K. kon echter, soms op miraculeuze wijze, stand houden. Een schot van Huib Nortier ging via de binnenkant van de paal alsnog naast het doel. Dit alles pas in de 54e minuut van de wedstrijd.

Twee minuten later een kopbal op de lat boven keeper Mike Bakker van S.K.N.W.K. Later nog een prima redding van de S.K.N.W.K.-goalie op een kopbal. S.K.N.W.K. kon in de 78e minuut eindelijk nog eens van zich laten spreken. Wilco de Valk zijn kopbal ging helaas over het D.F.S-doel.

Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde D.F.S. de 0-3. Echter werd deze treffer afgekeurd (na het zien van de televisiebeelden overigens onterecht). Robert Padmos en Oleg Bondarenko (hij was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Kristian Bouwman) hadden nog mogelijkheden op een eretreffer. Helaas kwam deze er niet. Dat was trouwens het enige dat het arme S.K.N.W.K. kon halen gisteren middag, een ere-treffer. Voor de rest konden ze alleen maar toekijken hoe de toekomstig kampioen van de 3e klas voetbal speelde, zoals S.K.N.W.K. dat wel zou willen, maar helaas daar op dit moment simpelweg de kwaliteit niet voor heeft.

Omdat Spui een punt pakte tegen Yerseke, is D.F.S. slechts één punt verwijderd van het kampioenschap en de 2e klas. S.K.N.W.K. zal nog alle zeilen bij moeten zetten om na-competitievoetbal veilig te stellen.

S.K.N.W.K.: Mike Bakker, Kristian Bouwman (Oleg Bondarenko), Martijn Neele, Martijn Rentier, Timo Verkaart, Martin Kiesenberg, Robert Padmos, Sander Uijl, Leon Goedegebure, Wilco de Valk, Stefan Vermeer (Martijn Backx).