Ook bij SKNWK is de Coerver-methode niet onbekend

Oud-voetbalcoach Wiel Coerver is op 86-jarige leeftijd in Kerkrade overleden. Als speler veroverde hij in 1956 de landstitel met Rapid JC, een voorloper van Roda JC, waar Coerver in 1965 trainer werd. Hij coachte daarna onder meer Sparta, NEC en Feyenoord, waarmee hij in 1974 de titel en de UEFA Cup won.

Coerver genoot echter vooral bekendheid door de door hem ontwikkelde oefenstof. Wereldwijd namen topclubs de Coerver-methode, gebaseerd op balbeheersing en techniek, over.

Hij werd in 2007 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Een jaar later kreeg hij een oeuvreprijs van de organisatie Coaches Betaald Voetbal.

Bij S.K.N.W.K. werd de Coerver-methode geintroduceerd door voormalig jeugdtrainer Piet v/d Male. In de jaren ’80 nam hij voor het eerst de D-pupillen onder zijn hoede. Dit team werd twee keer per week getraind via deze trainingsstof.

Piet v/d Male zou later ook nog de C-junioren en de dames van S.K.N.W.K.-trainen. In het seizoen 1987-1988 werd S.K.N.W.K. C1 kampioen. Na een beslissingswedstrijd op neutraal terrein (bij s.v. Dreischor) werd Brouwershaven C1 met 4-2 verslagen. Hierdoor was S.K.N.W.K. C1 dus kampioen.

S.K.N.W.K. C1 kampioen

Staand v.l.n.r. Léon de Bruin, Gijs Icke, Kees van Westen, Richard Dijkmans, Johhny Roks, Stefan Regeer, Maciste de Miranda, Maurice Hart en trainer/coach Piet v/d Male.
Zittend v.l.n.r. Johnny Steendijk, Simon v/d Meer, Sjaak Kooijman, Wilco de Valk, Martijn Neele, Daniël Pairoux, Steven Neele en Sandra den Uijl.

2 reacties op "Ook bij SKNWK is de Coerver-methode niet onbekend"

  1. Knippen is wel voor een kapper en knipte de haartjes weg

  2. vader van D's, C's | 23-04-2011 at 09:11 |

    Kappen is niet voor een kieper en kiepte de blaadjes weg

Reacties gesloten.