Terneuzen klimt op lijst van Zeeuwse kampioenen

Voor het vijfde decennium op rij had Terneuzen zondag een kampioenschap te vieren. Vanaf de jaren zeventig kon de vlag elk decennium wel een keer in top. Voor Terneuzen betekende de behaalde titel de achtste in de afgelopen veertig jaar. In die periode was slechts één Zeeuwse vereniging succesvoller: Bruse Boys.

De kampioenslijst heb ik inmiddels uitgewerkt sinds 1970. Vanaf dat jaar is Bruse Boys de grootverdiener in titels met negen hoofdprijzen. De teller van Terneuzen en De Noormannen staat op acht kampioenschappen. Overigens staan in de lijst alleen eerste elftallen geturfd en kampioenschappen lager dan de tweede klasse afdeling (afgeschaft in 1996) tellen niet mee.

Terneuzen-trainer Diederik Hiensch beleefde pas zijn eerste kampioenschap als hoofdtrainer. Bij Kloetinge maakte hij in 1998 wel een promotie mee, maar die geschiedde via de nacompetitie. Met de titel bracht hij Terneuzen na vier jaar weer terug in de eerste klasse.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/