Kampioenswedstrijd: ZSC TWEE – S.K.N.W.K. 2

Hieronder een voorbeschouwing op het duel van aankomende zaterdag tussen Z.S.C. ’62 en S.K.N.W.K. 2 van de website van Z.S.C. ’62:

Geschreven door Eric Smits

Zaterdag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen voor ZSC TWEE en dus is dit ook gelijk de laatste voorbeschouwing van seizoen 2010-2011. En wat voor één?! Een wedstrijd waarin ZSC voor de tweede maal op rij kampioen kan worden! Tegenstander is S.K.N.W.K. 2. Een schouwse derby dus waarin ZSC speelt voor het kampioenschap. De heren uit Nieuwerkerk zullen graag die vijfde plaats willen behouden, want plaats 5 t/m 8 zit kort bij elkaar en zo zal S.K.N.W.K. naar Scharendijke komen om ook voor de drie punten te gaan. ZSC zal dus die laatste wedstrijd flink aan de bak moeten wil het de titel binnen slepen in die 3de klasse. Als we dat doen met dezelfde strijdlust en passie als op Yerseke, dan weet ik zeker dat het gaat lukken en dat ZSC TWEE kampioen wordt!

De wedstrijd in Nieuwerkerk werd met 3-3 gelijk gespeeld. In deze doelpuntrijke wedstrijd was ZSC de betere ploeg met de meeste kansen, maar de keeper van S.K.N.W.K. was in topvorm en behoede zijn ploeg toen van een nederlaag. Het verschil op de ranglijst is groot. Niet alleen, omdat ZSC op de eerste plaats staat en de Nieuwerkerks op plaats vijf, maar het verschil in punten is maar liefst 19!. Nu weten we in inmiddels dat cijfers niet zo heel veel zeggen en zeker niet in onderlinge derby’s, maar goed, de feiten liegen er niet om.

ZSC TWEE verloor slechts één wedstrijd dit seizoen. Dit gebeurde in Kloetinge, waar de rood-witte met 3-2 onderuit gingen. Zes keer speelde ZSC gelijk en 14 maal pakte de ploeg uit Scharendijke de volle winst. De laatste wedstrijd van ZSC was het beladen duel uit bij Yerseke. ZSC won daar met 1-2 in een spectaculaire wedstrijd en dankzij die overwinning kan het zaterdag feest worden in Scharendijke bij een overwinning. De ploeg uit Scharendijke staat met 48 punten uit 21 duels dus aan kop. 63 treffers wist ZSC te produceren en 24 keer kregen ze een treffer om de oren, waarvan slecht één in de laatste zes duels! Thuis (en ook uit trouwens) is ZSC lastig te kloppen en hopelijk zal het zaterdag niet anders zijn!

S.K.N.W.K. verloor er vier, speelde 8 keer gelijk en won 8 keer. De ploeg uit Nieuwerkerk speelde haar laatste wedstrijd gelijk tegen Kapelle met 1-1, maar de wedstrijd daarvoor versloegen ze Kloetinge in eigen huis met 3-1. Van de 8 gelijke spelen werden er vijf in uitwedstrijden gelijk gespeeld. Drie maal verloren ze een uitwedstrijd. Kloetinge, Yerseke en DFS waren te sterk op eigen terrein en daar ging S.K.N.W.K. te onder. De heren uit Nieuwerkerk vinden we terug op plaats 5 met 29 punten uit 20 wedstrijden. 47 keer wisten ze te scoren en 34 keer moest de bal uit het eigen net worden gehaald.

ZSC’62 TWEE – S.K.N.W.K. 2 beloofd dus (zeker voor ZSC) een spannende pot te gaan worden, want zal ZSC het gaan flikken om als promovendus gelijk kampioen te worden?! Het zou een puike prestatie zijn voor de ploeg van Cees van Dijk. Het seizoen is nu al meer dan geslaagd, maar komt die spreekwoordelijke kers op de taart er ook voor ZSC TWEE?

Bij winst op de ploeg uit Nieuwerkerk is het kampioenschap een feit, maar het is zelfs ook nog mogelijk zonder overwinning! Als Yerseke namelijk wint van Kloetinge is ZSC TWEE sowieso kampioen, ongeacht de uitslag in Scharendijke! Maar laten we hopen dat we niet afhankelijk zijn van die uitslag en dat we gewoon zelf de drie punten pakken! FORZA ZSC!