Veranderingen meisjes- en vrouwencompetities

Het meisjes- en vrouwenvoetbal in Nederland groeit en wint aan populariteit. Deze groei brengt ook veranderingen met zich mee. Zo is er vanaf het huidige seizoen reeds een verruiming van de competitiemogelijkheden bij meisjespupillen. Tevens zijn er wijzigingen in de opzet van de competities voor meisjes junioren en vrouwen senioren die vanaf komend seizoen ingaan. Om een en ander overzichtelijk te maken, hebben we de veranderingen beschreven in twee brochures.

Meisjescompetities en gemengd jeugdvoetbal

Naast gemengd jeugdvoetbal geeft de KNVB verenigingen de mogelijkheid om binnen een bepaalde regio een meisjescompetitie (voor D- en E-pupillen) op te zetten. Een verruiming van het huidige beleid. Mits aan bepaalde randvoorwaarden wordt voldaan, kunt u als vereniging ervoor kiezen één of meerdere meisjesteams in te schrijven voor deze meisjescompetitie. Ook de gemengde competities behoren uiteraard tot de mogelijkheid. Het maken van een keuze hierin brengt gevolgen met zich mee. Een afweging van de voor- en nadelen van beide varianten kan bijdragen aan het maken van de juiste keuze voor uw vereniging. De brochure beschrijft deze voor- en nadelen.

Download de brochure:
knvb11_158_brochure_meisjesvoetbal.pdf

Wijzigingen in opzet

De afgelopen maanden is een aantal besluiten genomen over de gewijzigde opzet van de competitie voor vrouwen senioren en meisjes junioren. In de volgende brochure nog eens de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.

Download de brochure:
knvb11_158_info_wijzigingen_competitieaanbod_vrouwen&meisjes.pdf

Voor vragen over de veranderingen in het meisjes- en vrouwenvoetbal kunt u contact opnemen met de afdeling wedstrijdzaken van uw district.