ZSC D1 speelt verassend gelijk bij SKNWK 2-2

Hieronder een wedstrijdverslagje van de deze week gespeelde competitiewedstrijd tussen S.K.N.W.K. D2 en Z.S.C. ’62 D1 van de website van Z.S.C. ’62:

Geschreven door Nico Hillebrand

Op maandagavond speelde D 1 een inhaalwedstrijd tegen SKNWK in Nieuwerkerk. De mannen van D1 waren net uit de kampioensroes en dachten de winst even op te halen. Per slot van rekening was er thuis met 24-0 van deze ploeg gewonnen. Ricardo had zich afgemeld die had iets leukers te doen.

Vooraf waarschuwden de leiders al dat dit een andere wedstrijd kon worden. Dit klopte. Al na enkele minuten bleek dat de spelers van SKNWK in de tussentijd, 2 maanden, heel veel hadden bijgeleerd. SKNWK zou zich deze avond ontpoppen als een geduchte tegenstander.

Het spel golfde op en neer en kansen waren er aan beide zijden. Felle sportieve duels werden uitgevochten. Het werd duidelijk dat ZSC eindelijk eens moest knokken om de punten binnen te halen. Mark en Diederik kregen enkele mooie kansen maar schoten net mis of de uitstekende keeper van SKNWK stond in de weg.

Jimmy Hage was voor de rust duidelijk de uitblinker en liet zich niet imponeren. Thomas moest enkele keren goed aan de bak en hield een tijd lang de 0 op het scorebord. Pjer en Melvin moesten alle zeilen bij zetten om Thomas daarbij te ondersteunen. Echter kwam SKNWK 5 minuten voor de rust op een 1-0 voorsprong. De verdediging kreeg de bal niet goed weg en SKNWK scoorde fraai.

Alle gezichten stonden in de rust op onweer. Nu moest ZSC aantonen dat ze met tegenslag kunnen omgaan. In de rust moesten de leiders alle technieken psychologische en fysieke om de spelers voor te bereiden op de tweede helft. De leiders hamerden erop dat we voldoende kwaliteiten hadden om alsnog de winst naar ons toe te trekken, maar dan moest er wel uit een ander vaatje worden getapt.

Super gemotiveerd werd aan de tweede helft begonnen. Danny en Bob verzetten veel werk op het middenveld. ZSC werd sterker. Diverse kansen kreeg ZSC. Ook SKNWK bleef gevaarlijk. Het was een prachtig duel met veel passie aan beide zijden.

Na 12 minuten scoorde Diederik na goed doorzetten 1-1. Na die fase werd ZSC sterker en kreeg diverse mooie mogelijkheden. Noël groeide in de wedstrijd en werd steeds beter. Het zag ernaar uit dat we alsnog de winst naar ons toe zouden trekken. Echter pakte dat anders uit.

Uit een counter werd het 2-1 voor SKNWK. Ik zal maar niet zeggen hoe die werd gescoord (beter zo he Melvin). Het was best een teleurstelling en knap dat ZSC toch op zoek bleef naar het gelijke spel. Gelukkig vond Mark het net en werd het 2-2.

De leiders en ouders genoten van deze wedstrijd. Eindelijk was er een tegenstander van formaat. Ik hoop dat jullie je realiseren dat we volgend jaar als we met 11 spelers voetballen iedere week zo aan de bak moeten. Dit is veel beter dan grote overwinningen boeken en geen strijd te hoeven leveren.

Iedere ZSC-er langs de lijn was er van overtuigd dat dit de leukste en spannendste wedstrijd van het seizoen was. Nog 1 wedstrijd deze competitie. Deze wordt uit tegen Zierikzee gespeeld. Dit wordt waarschijnlijk aanstaande dinsdag.