Arnemuiden evenaart Zeeuws nacompetitierecord

De titel bleek zaterdag een brug(getje) te ver voor Arnemuiden en daarom moet de club nu via de nacompetitie promotie zien te bewerkstelligen. En dat zal nog een hele kluif worden. Arnemuiden gaat voor de elfde keer proberen via de nacompetitie een stapje omhoog te maken. Dat is een evenaring van het Zeeuws nacompetitierecord.

De voorgaande tien pogingen van Arnemuiden strandden allemaal. Het is toch niet zo dat Arnemuiden er niks van bakt in de nacompetitie. Van de 29 duels won Arnemuiden 8, eindigden er 9 in een gelijkspel. Met andere woorden: 17 duels gingen niet verloren, de andere 12 dus wel. Er zijn clubs met mindere cijfers die wél ‘s via de nacompetitie zijn gepromoveerd.

Een voorbeeld? Kruiningen (dat ook dit jaar weer present is in het toetje)! De club speelde 18 duels in de nacompetitie, bleef er 8 ongeslagen en verloor er 10, maar promoveerde wel twee keer via deze weg! Andere voorbeelden van clubs met negatieve cijfers maar die al wel ’s promoveerden via de nacompetitie zijn Domburg en Duiveland.

Laat dat een ruggensteun voor Arnemuiden zijn als het zaterdag tegen Schelluinen aan de elfde poging begint. Met die elf pogingen kwam het op gelijke hoogte met Tholense Boys en Sluiskil, die vorig seizoen al op elf kwamen maar dit seizoen verschoond blijven van nacompetitie. Dat aantal is ongeëvenaard in Zeeland. Die tien mislukkingen overigens ook.

De meeste deelnames van Zeeuwse clubs aan de nacompetitie. De vet gedrukte clubs spelen dit seizoen nacompetitie.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/