Spui veroordeeld tot nacompetitievoetbal

MIDDELBURG – Spui moet via de nacompetitie gaan proberen om volgend seizoen wederom in de derde klasse van het zaterdagvoetbal uit te komen.
Zelf verloor Spui met 3-1 bij Spui, maar omdat ook SKNWK verloor, degraderen de Nieuwerkerkers rechtstreeks naar de vierde klasse.

Kapelle–Spui 3-1: Johan Meulbroek schoot Spui in de negentiende minuut naar een 0-1-voorsprong. Kapelle kreeg acht minuten later, omdat Hans Tolhoek werd vastgehouden, een strafschop. Jeroen Bottinga keerde de strafschop van Robin Boogaard. Na rust zette het windvoordeel Kapelle op het juiste spoor. In de 57e minuut bediende Raymond Ribbink Tolhoek, die met een lob over Bottinga scoorde. Een kwartier voor tijd bezorgde Lodewijk Vogelzang uit een vrije trap van Jon Herselman de bal bij Robin Boogaard, die de bal maar voor het intikken had: 2-1. In de slotminuut kopte Herselman uit een corner van Rob Oostrom, en na mistasten van Bottinga, ook nog de 3-1 binnen.

Nieuwland–Colijnsplaatse Boys 1-1 (1-0). Joey van Belzen 1-0, Pascal Hoogerheide 1-1.

Heinkenszand–VCK 2-2 (1-0). Maarten Griep 1-0 en 2-0, Stefan Wielemaker 2-1, Ronald Ovaa 2-2. Rode kaart: Bouwen Legemate (VCK).

Domburg–Veere 1-1 (1-0). Christiaan Wisse 1-0, Guido den Dikken 1-1.

De Meeuwen–DFS 1-0 (1-0). Vincenzo Lorello 1-0.

SKNWK–Yerseke 0-7 (0-4). Arjen de Koeijer 0-1, 0-3, 0-5 en 0-7, Rody Bakker 0-2, Bart van Steveninck 0-4, Niels Poleij 0-6.