Het eerste “Plus Scharendijke” jeugdtoernooi

Het eerste “Plus Scharendijke” jeugdtoernooi bij sv WIK ‘57: een groot succes !

Geschreven door Gérard van Wanrooij

Op zaterdag 28 mei was het zover: het eerste “Plus Scharendijke” jeugdtoernooi voor MINI en B-junioren bij WIK. Door een goede voorbereiding met een grote groep vrijwilligers waren we er helemaal klaar voor. Alles was tot in de puntjes geregeld, de enige vraag die eigenlijk nog overbleef was: Wat gaat het weer doen ? Je kunt vooraf alles prima regelen, maar één ding heb je geen invloed op: Het weer! Gelukkig zou het allemaal meevallen.

Om 9.00 uur melden de eerste ploegen zich al voor het MINI-toernooi. In het totaal waren er 10 ploegen van 7 verenigingen die zich opgegeven hadden:
SKNWK M1, Zierikzee M1 en M2, Renesse M1, DFS M1, ZSC ’62 M1, DZC ’09 M1 en M2 en natuurlijk WIK M1 en M2 als organiserende vereniging.

Iedereen was mooi op tijd, zodat we op de geplande tijd, om 9.30 uur, konden beginnen met de wedstrijden.

Op het hoofdveld waren vier speelvelden uitgezet voor de MINI-voetballertjes, zodat alles lekker dicht bij elkaar was en goed te volgen was voor de toeschouwers. Er stonden vier wedstrijden op het programma voor ieder team met tussendoor een kleine pauze. In de pauze konden de voetballertjes even uitrusten met een beker limonade en een zakje chips, beiden aangeboden door de sponsor van het jeugdtoernooi, de familie Fennet van de PLUS supermarkt uit Scharendijke. Ook konden ze even lekker spelen op het springkussen wat een hele dag voor de kantine stond. Het was echt een feest voor de kleinste voetballertjes !

Er werden leuke wedstrijden gespeeld van 15 minuten zonder scheidsrechter. De voetballertjes kunnen het prima samen regelen met een beetje hulp van de begeleiders. Het was ook leuk om te zien dat veel ouders of andere familie kwamen kijken naar de prestatie van de jongens en meisjes.

Als je lekker hebt gevoetbald is het eigenlijk helemaal niet zo belangrijk of je 1e , 2e of wat dan ook geworden bent. Bij de prijsuitreiking bleek dat iedereen 1e geworden was ! Voor alle voetballertjes was er een echte medaille als aandenken aan dit leuke toernooi. De medailles werden uitgereikt door de familie Fennet en na een groot applaus voor de sponsors en de vrijwilligers van de organisatie werd er nog een teamfoto gemaakt en nog een totaalfoto van alle teams plus sponsor. Willen jullie deze foto’s zien en eventueel andere foto’s ? Kijk dan bij “fotogalerij” op deze website.

Rond 11.30 uur gingen alle kinderen en ouders weer naar huis. Iedereen was erg tevreden (de kinderen vonden het voetballen leuk en de ouders waren blij met de organisatie, wat voor ons leuk is om te horen) dus we kunnen zeker zeggen dat het een geweldig leuk en geslaagd MINI toernooi was.

Snel werd alles weer in orde gebracht voor het toernooi voor de B-junioren, wat om 13.00 uur zou gaan beginnen. Dit was snel voor elkaar, zodat we klaar waren om de B’s te ontvangen.

In het totaal waren hier 6 ploegen aanwezig:
Duiveland, Zierikzee, MEVO, SKNWK, Bruse Boys en WIK als organiserende vereniging.

Er stonden dus voor iedere ploeg 5 wedstrijden op het programma van 20 minuten per wedstrijd. Uiteraard stonden deze wedstrijden wel onder leiding van een scheidsrechter.
Bovendien werd er nog een penaltybokaal georganiseerd voor alle teams. Iedere speler mocht een penalty nemen op de keeper van WIK 1 Niels Hendrikse en de ploeg met het hoogste percentage benutte penalty’s kon rekenen op een mooie beker. Tussen de wedstrijden door was ook voor deze ploegen gezorgd voor d innerlijke mens door de sponsor.

Er werd goed en erg sportief gevoetbald. Je kon merken dat veel jongens elkaar kennen van school, uitgaansleven of op een andere manier, zodat er respect was voor elkaar. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, wat goed te zien was aan de uitslagen. Uiteindelijk was de eindstand:

1 Bruse Boys
2 MEVO
3 Zierikzee
4 WIK ‘57
5 Duiveland
6 SKNWK

Bij de penaltybokaal was de eindstand:

1 WIK ‘57
2 Bruse Boys
3 Zierikzee
4 SKNWK
5 Duiveland
6 MEVO

Na de prijsuitreiking, waarbij de jongens van Bruse Boys nog even de mogelijkheid kregen om het clublied te zingen, ging iedereen lekker douchen en even napraten over een geslaagd B-toernooi. Van het toernooi bij de B’s staan ook foto’s in de “fotogalerij”.

Terugkijkend op deze dag kunnen we zeggen dat het een prima dag is geweest met twee leuke toernooien, waarbij bijna geen blessures waren en Ria Berrevoets als EHBO’er geen ernstige dingen hoefde te verzorgen. Een toernooi dat zeker voor herhaling vatbaar is !

Een woord van dank voor de familie Fennet voor het sponsoren van dit toernooi. Een erg leuke kennismaking met u als sponsor en wij hopen in de toekomst nogmaals een beroep op u te mogen doen !

Verder wil ik iedereen nog bedanken die op zijn of haar manier een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van deze dag. Namens alle voetballers en het bestuur van WIK wil ik jullie bedanken voor de medewerking en jullie inzet. Waar wij als relatief kleine club toch allemaal niet toe in staat zijn !