Voetbal op Hemelvaart in Lewedorp en Koudekerke

Voetbaltoernooien op Hemelvaart in Lewedorp en Koudekerke

MIDDELBURG – SSV’65 onder 23 jaar is toegevoegd aan het deelnemersveld van het voetbaltoernooi voor A-junioren en spelers onder 23 jaar in Lewedorp.
Het evenement valt onder de verantwoordelijkheid van de Borsele Sloepoort Cup.

In eerste instantie zou NAC A1 meedoen, maar het team moest vanwege bekerverplichtingen afzeggen. De Bredanaars spelen in Bladel de landelijke finale tegen hun leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

Ook JVOZ A1, de vervanger van NAC A1, moest verstek laten gaan. Ditmaal vanwege nacompetitieverplichtingen. JVOZ A1 is nog in de race voor promotie naar de vierde divisie. Daartoe speelt de ploeg een uit- en thuiswedstrijd tegen Dongen A1.

In poule A spelen donderdag het Borsels elftal -23, RBC Roosendaal A1, Sint Truiden -19 en de regio Schouwen-Duiveland -23. In poule B nemen de regio Walcheren -23, SVV’65 -23, Zulte Waregem -19 en de regio Reimerswaal het tegen elkaar op.

Peter de Vos, lid van de toernooi-organisatie, is tevreden over het deelnemersveld. ,,Met Zulte Waregem en Sint Truiden hebben we goede teams van Belgisch profclubs op het hoogste niveau over de vloer. Verder hebben clubs als Kloetinge en Vlissingen geen nacompetitieverplichtingen meer. De selecties van Walcheren en met name ook Schouwen-Duiveland kunnen dus sterke ploegen afvaardigen”, vertelde hij.

Het zevende BVO A-jeugdtoernooi op de velden van Lewedorpse Boys begint om 12.30 uur. Er wordt gespeeld in twee poules van vier. De finale en de strijd om de derde en vierde plaats begint om 17.00 uur.

Op de velden van VCK in Koudekerke staat donderdag het achtttiende Woontrend Zeeland Jeugdtoernooi onder 23 jaar op het programma. Zeelandia Middelburg, FC Dauwendaele, Heinkenszand, en Serooskerke spelen in poule 1. VCK, GPC Vlissingen, Oostkapelle en Veere komen uit in poule 2. De eerste wedstrijden beginnen om 10.30 uur. De finale is om 16.10 uur.