Johnny de Jaeger met kwartet in select gezelschap

Door zijn vier doelpunten leverde Johnny de Jaeger een wezenlijke bijdrage aan het lijfsbehoud van Breskens in de vierde klasse. Zijn kwartet vormde donderdag de ruggengraat van de beslissende 6-1-overwinning bij Philippine. De Jaeger was de zevende Zeeuwse speler die vier keer scoorde in een nacompetitiewedstrijd.

De absolute koning op dit gebied is Ad Gladdines. De Thoolse aanvaller scoorde in 1996 maar liefst vijf keer in de 6-1-overwinning van Veere op DVS’33. Met die overwinning promoveerde Veere naar de hoofdklasse. De Jaeger is nu de vijfde speler die vier keer in één nacompetitiewedstrijd heeft gescoord.

De opvallendste twee in dat rijtje zijn Marciano Seedo en Niki de Wolff. Zij deden het namelijk in dezelfde wedstrijd. Seedo’s Vlissingen won met 7-4 van het Sluiskil van De Wolff. Beiden maakten dus een kwartet goals. Begrijpelijkerwijs is De Wolff de enige speler die ondanks die vier goals als verliezer van het veld stapte.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/