Hoek en Kloetinge in hoofdklasse B

door Barry van der Hooft

MIDDELBURG – De gisteren vrijgegeven indelingen in het amateurvoetbal leverden weinig verrassingen op. De twee hoogst spelende clubs, Hoek en Kloetinge, zijn komend seizoen in de hoofdklasse B ingedeeld en treffen daarin tegenstanders als ASWH, Heerjansdam, Kozakken Boys, Scheveningen en Xerxes/DZB. De eerste klasse C kent met GPC Vlissingen en Zaamslag slechts twee Zeeuwse vertegenwoordigers, in de tweede klasse E zijn tien van de veertien clubs afkomstig uit deze provincie.

De derde klasse A is volledig Zeeuws, in de derde klasse B zijn dat acht van de twaalf verenigingen.

De vierde klasse A kent twaalf clubs, waarbij het net opgerichte zaterdagteam van VC Vlissingen en het uit het zondagvoetbal afkomstige Lewedorpse Boys de nieuwkomers zijn. In de vierde klasse B zijn de Thoolse en Schouwse clubs terug te vinden.

Goes, Terneuzen, Vlissingen (eerste klasse C), Aardenburg en RCS (tweede klasse E) zijn zoals verwacht bij elkaar ingedeeld. Hetzelfde geldt voor de zondag-derdeklassers Axel, HVV’24, RIA W. en Zeelandia Middelburg. Eén van de tegenstanders van het Zeeuwse kwartet is BVV’63 en níet Beek Vooruit. BVV’63 verloor de finale van de nacompetitie, maar kwam na afloop tot de ontdekking dat bij Beek Vooruit de geschorste – en dus niet speelgerechtigde – Robbert Oomen had opgesteld.

De club uit Bergen op Zoom diende een protest in bij de KNVB en kreeg gisteren te horen dat het alsnog was gepromoveerd. Beek Vooruit heeft het duel reglementair verloren, blijft dus in de vierde klasse en kreeg van de voetbalbond ook nog een boete van 250 euro.

De vierde klasse A bestaat uit twaalf Zeeuwse clubs. Luctor’88 komt opnieuw uit in de vierde klasse B en krijgt daarin gezelschap van Walcheren. In de vijfde klasse A zijn slechts elf teams terug te vinden. Daardoor is er ieder weekend één club vrij.

De vijfde klasse B bestaat wél uit twaalf clubs, waarvan er zeven uit Zeeland komen: DZC’09, Hansweertse Boys, Kwadendamme, Renesse, Robur, Volharding en het gepromoveerde Vosmeer.