Ingezonden stuk naar aanleiding van Jan’s Column

Met zeer veel belangstelling de laatste bijdrage van Jan`s column gelezen. Het hoeft niet echt stil te worden op alle voetbalvelden op Schouwen-Duiveland. Maar het niveau zou zich op een bepaalde plaats moeten concentreren.

Het is al jaren zo dat de beste spelers van S en D vertrekken naar Kloetinge, Hoek, RCS, Goes en nog wel een paar. Wat het concentreren op een bepaalde plaats in zou houden het volgende.

Tijdens het Jaap Goud toernooi op Zaterdag 11 Juni te Ouwerkerk kon men de beste spelers tot 23 jaar bezig zien. Ook die van S-D (zij wonnen trouwens het toernooi). Die jongens voetbalden op eersteklas niveau. Op een zeker moment hoorde ik iemand van de toeschouwers zeggen: “Deze jongens zouden in clubverband elke week samen moeten trainen en spelen”. Ik dacht meneer u heeft gelijk.

Als we deze jongens op S-D willen houden, dan moeten ze ondergebracht worden bij de zelfde club. Zij zouden gewoon lid moeten worden bij een club op S en D die hoger op wil.

In mijn gedachten zouden de beste spelers van alle clubs op S en D lid moeten worden van Bruse Boys. De inlevering zou elke club twee spelers kosten, wat zo wie zo nu ook het geval is met van Club veranderen.

Waarom Bruse Boys? Wel die club is zeer vooruitstrevend, krijgt een nieuw sportveld met een ruim parkeerterrein en moderne kantine. Alles wat een toekomstige hoofdklasser nodig heeft.

En de clubs die de spelers leveren blijven op hetzelfde niveau doorgaan. Misschien smelten ze ook wel samen. En het publiek kan de ene week thuis en de andere week op Bruinisse gaan kijken.

C. Stoutjesdijk

1 reactie op "Ingezonden stuk naar aanleiding van Jan’s Column"

  1. Jan de jonge | 23-06-2011 at 09:52 |

    Beste Cees,
    Als dat zou lukken is dat natuurlijk prachtig.Welke jongelingen zetten hier hun schouders onder om dat te verwezelijken? Inderdaad Bruse Boys met z’n nieuwe accomodatie zou perfect kunnen. Zeker nu RBC als opleidingsinstituut weggevallen is, kan je dat zo weer invullen.

    Bedankt voor je reactie Cees. Ik wilde eens een balletje opgooien en kijken wat de rectie zou zijn. In de toekomst kom ik nog met meer.

Reacties gesloten.