Voor 6e keer ouverture tegen De Jonge Spartaan 1

Voor de 6e achtereenvolgende keer opent S.K.N.W.K. 1 het seizoen met een oefenwedstrijd tegen De Jonge Spartaan 1. Overmorgen, zaterdag 6 augustus 2011, begint het eerste oefenduel op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk om 14:30 uur.

Overigens had S.K.N.W.K. 1 eigenlijk al een wedstrijd in de benen moeten hebben. Afgelopen dinsdag zouden ze oefenen tegen Brouwershaven, maar dit duel werd vanwege een spelerstekort bij de tegenstander afgelast.

De eerste selektie van S.K.N.W.K. mist op dit moment nogal wat spelers i.v.m. vakantie. Gelukkig komen er steeds meer spelers terug en is de selektie volgende week weer zo goed als compleet.

Zaterdag dus in ieder geval een nieuwe trainer op de bank, Thomas de Ridder. Met de training van vanavond, donderdag 4 augustus 2011, hebben de spelers al weer redelijk wat arbeid verricht en wordt het tijd voor de eerste wedstrijd.

Zoals gezegd is dus De Jonge Spartaan 1 (evenals S.K.N.W.K. een zaterdag 4e klasser) de tegenstander. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 5-2 overwinning voor DJS. S.K.N.W.K. nam via Wilco de Valk nog wel een 0-2 voorsprong, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Het seizoen ervoor, 2009-2010, was De Jonge Spartaan ook al te sterk voor S.K.N.W.K. Toen werd het 1-2 en nam Richard v/d Sande te eretreffer voor zijn rekening.

De 2 voorgaande oefenwedstrijden tegen De Jonge Spartaan wist S.K.N.W.K. winnend af te sluiten. Tijdens het seizoen 2008-2009 werd het 2-4 (doelpunten van Wilco de Valk, Richard Bevelander, Erwin Nelissen en Emiel Kuijten). Het seizoen ervoor wonnen de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk eveneens met 4-2 van de blauw/zwarten uit Middelharnis. Toen waren Christian van Vossen 2x, Wilco de Valk en Maarten Padmos de schutters namens S.K.N.W.K.

In de voorbereiding op het seizoen 2006-2007 was De Jonge Spartaan de sterkste in dit duel. Zij wonnen hun thuisduel toen met 5-3 (Chistian van Vossen 2x en Emiel Kuijten waren toen de doelpuntenmakers).