Wedstrijdverslag Smerdiek – SKNWK website Smerdiek

Hieronder een wedstrijdverslag van de oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Smerdiek 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van Smerdiek:

Smerdiek 1 – S.K.N.W.K. 1 : 1-4

Smerdiek loopt tegen eerste nederlaag aan

Smerdiek is zaterdag 13 augustus tegen SKNWK tegen zijn eerste nederlaag aangelopen: 4-1. Alhoewel de score anders doet vermoeden, ging de wedstrijd gelijk op. SKNWK was echter wat effectiever in haar kansen.

De wedstrijd begon zo’n 20 minuten later, omdat de lijnen op het veld door de regen nauwelijks zichtbaar waren en opnieuw getrokken moesten worden. SKNWK had geen last van de opgelopen vertraging, Smerdiek daarentegen wel. Het duurde dan ook niet lang dat de spits van SKNWK zo door het midden door kon lopen en de 1-0 kon aantekenen.

Hierna rechtte Smerdiek de rug en waren zij nagenoeg de gehele eerste helft beter. Smerdiek kreeg op het middenveld de overhand en was vaak in balbezit. Echter, tot echte kansen leidde dit niet. Rond de 30ste minuut kreeg Smerdiek aan de rand van de zestien een vrije trap, die door Leroy Pors in de linker bovenhoek werd ingeschoten.

Eduward de Rijke zette na een lange rush aan de linkerkant Smerdiek nog bijna op voorsprong, alleen zijn schot ging net over. Aan het eind van de eerste helft kwam SKNWK weer opzetten, mede door een aantal slordige passes aan Smerdiek-zijde. Eerst ontstond er een kans die half door Thijs Bahlke werd gepareerd, maar zijn broer bracht op de doellijn redding door de bal met een sliding weg te schieten. Even later werd het wel 2-1, door een corner die niet goed werd ingeschat. Een vrijstaande verdediger kon zo de bal met zijn knie het doel inwerken.

Na rust beet SKNWK wat meer van zich af, soms met goed spel, soms met iets te harde overtredingen. Smerdiek kon haar goede spel van de eerste helft niet doorzetten. Echter, aan beide kanten kwamen er genoeg kansen.

SKNWK was effectiever en kwam door een fout in de verdediging van Jan de Viet op 3-1. Vlak daarna schoot Andreas Vroegop met zijn buitenkant net naast de paal en vloog een afstandschot van Martijn Lindhout net naast het doel. Smerdiek werd hierna nog eens op een stukje effectiviteit getrakteerd. Met vlug combinatiespel kon de aanvallende middenvelder van de tegenstander vrij aanleggen en voor de 4-1 tekenen.

Martijn Lindhout kreeg, na een pass van de ingevallen Erik van Haaften, nog een kopkans uit een moeilijke hoek. Echter, zijn kopbal miste kracht en was een makkelijke prooi voor de keeper.

De basisopstelling van Smerdiek had een gemiddelde leeftijd van 20,9 jaar. Dit laat zien dat Smerdiek een jong elftal is dat nog veel kan leren. Natuurlijk waren er nog een aantal spelers afwezig, maar dit geeft de jeugd de mogelijkheid om zich te laten zien en te ervaren hoe het is om in de selectie te voetballen.

Deze zaterdag staat de eerste testcase op het programma: de bekerwedstrijd Smerdiek – Steenbergen. Steenbergen heeft al twee oefenwedstrijden achter de rug, waarvan er eentje met maar liefst 8-2 werd verloren (VC Vlissingen). Ze zullen er dus op gebrand zijn om de drie punten mee naar Brabant te nemen. Nagenoeg alle selectiespelers zijn beschikbaar, met uitzondering van Richard Wielaard (studie in buitenland) en Eduward de Rijke (werk). De wedstrijd begint om 17.00 uur en staat onder leiding van de heer Pijper.

Opstelling: Thijs Bahlke, Duncan Weeland (Jan de Viet), Jeffrey Oudesluys, Freek Bahlke, Marco Wagner, Martijn Lindhout, Leroy Pors, Andreas Vroegop (Mike Withagen), Eduward de Rijke, Stefan Lindhout, Bart Stoutjesdijk (Erik van Haaften)