Wedstrijdverslag SKNWK 1 – Chrislandia 1

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 1 – Chrislandia 1 van de website van www.voetbalzuid.nl geschreven door Chrislandia.

S.K.N.W.K. – Chrislandia 3 – 2

De openings wedstrijd van het seizoen is tegen het gedegradeerde SKNWK uit Nieuwerkerk. Wat dus gelijk een zware wedstrijd zou worden. De omstandigheden waren lastig want het was een warme middag op sportpark ‘Het Springer’.

SKNWK was in de begin fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. En kwam op voorsprong door een combinatie door de verdediging en goed afronden van de SKNWK aanvaller. De thuisploeg bleef druk zetten maar de verdediging gaf zich niet gewonnen en werd geholpen door een goede redding van keeper Daniel Tameris.

Eind 1ste helft kwam Chrislandia beter in de wedstrijd en probeerde door schoten van Remon Hensius (handen van de keeper) en Martijn de Jong (tot corner verwerkt) nog voor de rust op gelijke hoogte te komen.

Chrislandia probeerde de verdediging van SKNWK in het begin van de 2de helft sneller onder druk te zetten. Deze opzet leek te gaan lukken en Chrislandia creëerde een ligt overwicht. Toch was het SKNWK die op een 2-0 voorsprong kwam. Een aanvaller mocht in buitenspel positie door spelen en gaf een voorzet op aanvoerder Wilco de Valk die met een beheerst schot in de verre hoek scoorde. Protest van Chrislandia op de buitenspel positie mocht niet baten. Erg jammer want zelfs het thuis publiek beaamde dat het buitenspel was.

Daarna was het Chrislandia wat probeerde een doelpunt te maken. De eerste kans kwam al snel, door een steekbal op Remon Hensius die door liep naar het SKNWK doel, maar zijn schot was niet zuiver genoeg en werd gepakt door de doelman. Maar kort daarop was het alsnog raak door dezelfde Remon Hensius waar slecht uitverdedigen van SKNWK aan vooraf ging 2-1.

Chrislandia ging op zoek naar de gelijk maker, maar kreeg uiteindelijk de 3-1 te snel tegen. Een diepe bal vanaf de zijkant werd door een aanvaller van SKNWK binnen geschoten.

Ook na de 3-1 bleef Chrislandia opzoek naar een doelpunt. Een lange bal van Arie Huitkar werd door gekopt door Martijn de Jong hierdoor kon de jarige Remon Hensius alleen door lopen naar de doelman van SKNWK en zo zichzelf op zijn 2de doelpunt van de middag trakteren.

Chrislandia probeerde hierna nog een gelijkspel te forceren maar wist niet meer gevaarlijk te worden. Op basis van de 2de helft had een gelijkspel een terechte uitslag geweest. Volgende week wacht de eerste derby van het seizoen tegen Kogelvangers uit het naburige Willemstad. Ook dit belooft weer een lastige wedstrijd te worden. Aanvang is 14:30u op sportpark ‘Het Chrisland’.