Verslag SKNWK 2 – Kloetinge 4 (door Kloetinge)

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 2 – Kloetinge 4 van de website van Kloetinge:

K3 is K4?!?

Na een lange natte zomer is het voetbalseizoen weer van start gegaan. Eindelijk kan ik weer mijn geliefde team bezoeken op hun veldtocht langs de Zeeuwse voetbaltempels. Maar bij het uitpluizen van het programma werd ik ruw uit mijn roes ontwaakt. K3 is K3 niet meer!

Ja, er is wel een 3e elftal maar daar spelen nauwelijks sterren van K3 in. Ik zag Charlo (op krukken, helaas. Sterkte Charlo!) en wat oudgedienden en ex-invalkrachten zoals Max en Erwin. Maar waar zijn Rik, Michel, Mo en de anderen? Kloetinge 4. Daar moest ik ze maar gaan zoeken.

Kloetinge 4. Verzin daar maar eens zo’n mooie geuzennaam voor, zoals K3. Kloetinge Bier (schijnt al geclaimd te zijn)? Het gevierde Vierde? 2mbvK4 (tweemeterbiervoorkloetingevier)? Ik weet het niet. Suggesties kunt u mailen naar de webmaster.

Affijn, ik zag dat de mannen van Kloetinge 4 naar SKNWK togen voor de seizoens opening, dus reisde ik hen achterna. Op een prachtige zomermiddag (de 1e van dit jaar?) gingen de mannen vanaf het begin met goede moed in de aanval. De Nieuwerkerkers wachtten af en lieten de Groen-Witten rustig opbouwen. Een paar kleine kansjes werden gemist. SKNWK bleek het counteren tot kunst te hebben verheven en als je achterin dan wat steekjes laat vallen, kun je zo maar 3 tegengoals incasseren. Aldus geschiedde.

Michel scoorde vlak voor rust nog wel een prachtige 3-1 maar rusten met een achterstand stond vooraf niet in de planning beschreven. Na rust zou het allemaal anders gaan. De tactische puntjes werden nog maar eens op de spreekwoordelijke “i” gezet en de 2e helft kon beginnen.

Niek en Aykut van A1 bliezen hun partijtje behoorlijk mee en de Zuid-Bevelanders namen direct weer het initiatief. Uit een mooie aanval scoorde Dennis een prachtig doelpunt. Helaas had de counterbrigade uit Schouwen-Duiveland toen al weer 3 keer toegeslagen. Het slotakkoord was voor Simon die een goede aanval van dichtbij kon binnentikken. Een 6-3 nederlaag was het gevolg.

Kloetinge had een harde les in efficiëntie geleerd. Zelf worstelen met de opbouw en de tegenstander sterk maken door foutjes die de scherpe counters inleidden. We zijn weer begonnen.

Nico kan de hele week broeden op een nieuwe tactische vondst. Misschien moet hij Louis vG maar eens bellen. Kunnen ze samen een paar mooie oneliners doornemen. Waren er geen lichtpuntjes? Jawel hoor. Simon is terug van zijn stage. Stefan heeft zich bij de selectie gevoegd en is de nieuwe keeper. En wat denk je van onze eigen Heintje Davids? Reinier is bezig aan de derde versie van zijn come-back! Maar nu toch definitief?? Er wordt nog getrokken aan Jacco de Zeeuw, GerJan de Vos en Peter Schuitert. Of denk ik nu teveel 45+?? Volgende week kom ik weer kijken!