Maximale score S.K.N.W.K. 1 uit 2 duels

S.K.N.W.K. 1 moest gisteren op ‘De Vospit’ aantreden tegen s.v. W.I.K. ’57 1. Opnieuw bleven de Nieuwerkerkers aan de goede kant van de score. Deze keer wonnen ze ruim met 1-6. Grote man aan S.K.N.W.K-zijde was Robbert Uijl met 3 treffers en 1 assist.

S.K.N.W.K. startte goed met haar eerste derby in de 4e klas B. Gelijk was duidelijk dat ze veel sterker waren dan de thuisploeg. In de eerste 20 minuten ging het balletje goed rond, alleen vergaten de blauw/zwarten te scoren.

Nadat zowel Wilco de Valk als Léon Pollemans de lat boven de ‘goallie’ van W.I.K. al hadden getest, kwam dan toch de eerste treffer. Na een goede actie van Robbert Padmos kwam de bal via Remco Veenboer bij Robbert Uijl. Deze scoorde beheerst de 0-1.

Helaas was de vreugde van zeer korte duur (en dat is al vaker voorgevallen tijdens oefen-, beker- en competitiewedstrijden dit seizoen). Zo’n 3 minuten later kon de thuisploeg juichen. Slecht verdedigen zorgde ervoor dat een W.I.K.-speler kon uithalen. Heel ongelukkig ging de bal via het been van S.K.N.W.K.-verdediger René Verschoor over doelman Matthijs Verstrate het doel in, 1-1. Blijdschap alom bij W.I.K. ’57.

Gelukkig konden de blauw/zwarten nog voor de rust orde op zaken stellen. Robbert Uijl, die over is gekomen van D.Z.C.’09, zorgde opnieuw voor blijdschap bij S.K.N.W.K. Beheerst schoof hij de 1-2 binnen.

Wilco de Valk maakte op aangeven van Robbert Uijl ook nog de 1-3. Toen daarna W.I.K.-speler Bart Boot de rode kaart kreeg, na vasthouden van Martijn Backx aan de zijlijn, was het eigenlijk gelijk gedaan met de spanning (als daar overigens al sprake van was).

Overigens betekende de man meer situatie niet dat S.K.N.W.K. beter ging spelen. Ze vergaten het spel over de flanken te spelen, waar trainer/coach Thomas de Ridder in zijn wedstrijdbespreking duidelijk op had gehamerd. Zeker met een man meer moet je zorgen dan je het veld breed houdt.

In de 2e helft werd toch nog 3x gescoord. Robbert Uijl was opnieuw één van de doelpuntenmakers. Met zijn 3e treffer van de middag zorgde hij voor de 1-4.

Nadat Uijl zo’n 10 minuten voor het verstrijken van het duel een publiekswissel had gekregen (hij werd vervangen door Martijn Neele) liet S.K.N.W.K. haar meegereisde supporters nog 2x de handen op elkaar krijgen.

Een kopbal op de paal van verdediger Alex Andeweg stelde Wilco de Valk in staat zijn 2e doelpunt van deze middag te maken. Hiermee heeft hij inmiddels 200 (na)-competitietreffers achter zijn naam staan (namens S.K.N.W.K. 1, Kloetinge 1 en Hoek 1). Een mooi aantal!

Deze dezelfde De Valk gaf nog een prima assist op invaller Stefan Vermeer. Met een hard schot zorgde hij voor de 1-6 eindstand.

Opnieuw een overwinning voor S.K.N.W.K. 1. Hiermee staan ze op een gedeelde eerste plaats (met overigens De Fendert, Kogelvangers, Halsteren en Smerdiek). Toch zullen ze er van doordrongen moeten zijn dat het niet vanzelf gaat. Elke week 2x goed trainen en geconcentreerd en scherp de wedstrijden spelen moet altijd de basis zijn.

Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd. Dan is Vrederust 1 de tegenstander.

S.K.N.W.K. 1: Matthijs Verstrate, Alex Andeweg, René Verschoor, Martijn Rentier, Léon Pollemans, Wilco de Valk, Remco Veenboer, Robbert Padmos, Timo Verkaart (Stefan Vermeer), Martijn Backx (Oleg Bondarenko), Robbert Uijl (Martijn Neele).