S.K.N.W.K. 1 blijft winnen; wint ook 1e periode

Op een zonnig sportpark ‘Het Springer’ gisteren een heuse topper. Koploper S.K.N.W.K. kreeg namelijk nummer 3 Halsteren 1 op bezoek. Een ploeg die vorige week ‘eventjes’ De Fendert 1 met maar liefst 6-0 opzij zette. Voor de Nieuwerkerkers dus zeker een tegenstander waar vooraf rekening mee moest worden gehouden.

Nadat pupil van de week Ids Flikweert het goede voorbeeld had gegeven door het eerste doelpunt van deze middag te scoren ontspon zich in de eerste helft een gelijk opgaande strijd.

S.K.N.W.K. moest vooraf overigens een flinke tegenvaller incasseren, want routinier Sander Uijl bleek in de warming-up toch nog teveel last te hebben van de enkel, zodat hij toch niet kon spelen. Overigens was Léon Goedegebure een prima vervanger van Sander. Hierdoor aanvoerder Wilco de Valk in een wat meer verdedigende rol op het middenveld.

Naast Sander nog enkele blessure-gevallen, want Timo Verkaart, Stefan Vermeer en Remco Veenboer staan al enkele weken aan de zijlijn. Tel daarbij de schorsing van Oleg Bondarenko (4 duels) op en zodoende toch een handjevol afwezigen bij de blauw/zwarten.

Zo gezegd een gelijk opgaande eerste helft met weinig echt uitgespeelde kansen. De wedstrijd ging op en neer, maar doelpunten vielen er (nog) niet. Zodoende dus met ‘de brilstand’ om een bakkie thee.

In de 2e helft ging de thuisploeg op zoek naar een doelpunt. De beste kans was voor Léon Goedegebure namens S.K.N.W.K. Geheel vrij bij de 2e paal wilde hij de bal te hard binnenschieten. Hierdoor niet genoeg controle, dus de bal over in plaats van onder de lat.

Met een individuele actie was het clubtopscorer Robert Padmos die de blauw/zwarten dan gelukkig toch op een terechte 1-0 voorsprong kan zetten. Hij kapte zijn directe tegenstander prima uit en schoot met zijn linker been de bal keurig in de verre hoek langs de doelman van Halsteren. Dit was zo’n 25 minuten voor het eind van de wedstrijd.

Vlak na deze treffer valt Martijn Neele in voor de moegesteden Steven Padmos. In de rust is de licht geblesseerde Martijn Backx dan al vervangen door Kristian Bouwman.

Neele komt overigens op een voor hem niet helemaal vertrouwde positie, namelijk in de spits. Met een kopballetje is hij wel gelijk aanwezig. Overigens is deze spits positie voor hem van zeer korte duur, want Marcel Verschoor (die al een wedstrijd in de benen heeft met het 2e) vervangt de eveneens licht geblesseerde Alex Andeweg, waardoor Neele terugzakt naar de laatste linie.

Robert Padmos wordt gevloerd binnen ‘de 16’, maar scheidsrechter Van Belzen ziet er geen overtreding in. Aan de andere kant moet doelman Matthijs Verstrate een aantal keren ‘uit zijn doel’ keepen bij enkele diepe ballen van Halsteren. Hij doet dit overigens uitstekend en houdt zijn doel schoon.

Net voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakt opnieuw Robert Padmos (wie anders??) aan alle illusies van Halsteren een eind. Een prima vrije trap van Robbert Uijl komt bij Robert Padmos op het hoofd. Met een geplaatste kopbal die via en stuit en de paal binnen gaat, gooit hij de wedstrijd definitief in het slot, 2-0.

Enkele minuten later is het dan gedaan en kan S.K.N.W.K. opnieuw drie punten bijschrijven. Hierdoor nog steeds het volle pond (21 uit 7). Wat ook wel eens een keer lekker is, is dat achterin ‘de nul’ wordt gehouden.

Door de overige uitslagen blijkt dan zelfs dat de Nieuwerkerkers de eerste periode in de wacht hebben gesleept. Een prima resultaat van Thomas de Ridder en zijn mannen.

Aankomende week twee oefenwedstrijden. Te beginnen donderdag tegen Bevelanders. Zaterdag is Seolto de opponent. Twee derde klassers, dus we zijn benieuwd of ze zich daar aan op kunnen trekken na deze prima start in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1.

Zaterdag 29 oktober a.s. wordt de competitie weer hervat. Dan staat voor S.K.N.W.K. 1 de 3e ‘Schouwe derby’ op het programma. In Brouwershaven is de plaatselijke trots dan de tegenstander. En met derbies weet je het nooit. Dus gewoon weer vollebak trainen de komende twee weken en geconcentreerd de oefenwedstrijden afwerken.

Hopelijk kunnen ook weer enkele geblesseerde spelers aanhaken, zodat over twee weken de selektie weer wat breder zal zijn.