Halsteren onderuit bij koploper SKNWK

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.K.N.W.K. 1 en Halsteren 1 van Halsteren.

Halsteren onderuit bij koploper SKNWK

(door: Halsteren)

In het Zeeuwse Nieuwerkerk stond de topper tussen SKNWK en Halsteren zaterdag 1 op het programma. In het begin was het aftasten wat de klok sloeg, al had SKNWK de eerste mogelijkheid die op zo’n 7 meter van het doel geblokt kon worden. Halsteren probeerde het vertrouwde positiespel op de mat te leggen, maar dit lukte onvoldoende mede doordat de blauwzwarten Halsteren vastzette en het kantelen naar de kant waar de bal is goed uitvoerde.

De eerste kans voor Halsteren ontstond toen een voorzet van Yannick Jansen door Dennis van der Avert in één keer op de pantoffel werd genomen. Met een beetje geluk vliegt zo’n bal keihard het doel in en nu vloog het leer een paar meter over de goal. Beide keepers hadden in het eerste bedrijf nauwelijks iets te doen, waardoor de ruststand logischerwijs 0-0 was.

Halsteren begon de tweede helft nog redelijk, maar gaandeweg werd steeds meer de lange haal naar voren gehanteerd, waar de spitsen weinig mee konden uitrichten tegen het degelijke blok achterin bij SKNWK. Eén van die centrale verdedigers mocht niet klagen dat een tackle van achteren op de achillespezen van van der Avert slechts met geel werd bestraft. Nadat Halsteren al een keer goed was weggekomen toen een middenvelder geheel vrijstaand bij de tweede paal hoog over mikte, was het na een uur spelen wel raak. Clubtopscorer Padmos kreeg teveel ruimte om naar z’n linkerbeen te kappen en schoot de 1-0 op het scorebord.

Via Peter Geense leek Halsteren op weg naar de gelijkmaker, maar nadat hij de bal terugkapte smoorde z’n poging. Ook Jansen kreeg nog een keer vrije doortocht aan de rechterkant, maar z’n eindpass op Geense was onnauwkeurig. In de slotfase viel de beslissing toen een voorzet door Padmos via de binnenkant van de paal werd ingeknikt, 2-0.

Halsteren creëerde vandaag te weinig mogelijkheden om aanspraak te maken op de zege en was met een 0-0 niet ontevreden geweest, maar in de race om plek 1 is men voorlopig even afgehaakt. Volgende week even bijtanken en dan daarna thuis tegen een andere topper: Kogelvangers.

Opstelling Halsteren: Sander Zwaan; Alwin Klaassen, Hans de Kock (Maarten de Kort), Maurice Wils, Rob van Elsakker (Alan Koomans van den Dries); Alwin de Nijs, Niels de Groot, Martijn Bovee; Yannick Jansen, Dennis van der Avert en Roy Spinhoven (Peter Geense).