Wedstrijdverslag SKNWK 2 – s.v. Heinkenszand 3

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.K.N.W.K. 2 en Heinkenszand 3 van de website van Heinkenszand:

SKNWK 2 – sv Heinkenszand 3

Vandaag wederom een uitwedstrijd op het programma en wederom naar Schouwen-Duiveland.

De absentielijst: 70 was (met mama Mieke) een nieuw bed gaan kopen. Raoul afwezig, Kevin nog steeds in de lappenmand. Chappie ziek, zwak en misselijk. Jody had een workshop ballet (en was dus in een roze tutu rare sprongen aan het maken). Pim was gewoon weak.

Voor de verandering ruim op tijd op het sportpark van SKNWK. Na een strak georganiseerde warming-up, de bijna foutloze opstelling van Sir Dabbeljuu:

Der Rudy op de goal, Achterin Ruud, Danny, Norbert en Opa, Een middenveld met Puyol (voorlopig voor het laatst, zie training a.s. donderdag), A( r )mando, Gerben en Hugo en voorin Joeri en Blok. Erik en Johan Karelse namen plaats op de bank.

Heinkenszand begon goed aan de wedstrijd en creëerde wat kleine kansjes. Er lag veel ruimte op de flanken en de vrije man man werd goed gezocht en regelmatig gevonden. Het duurde toch nog tot halverwege de eerste helft voordat de score werd geopend. Puyol sloeg van dichtbij toe, 0-1. Gezien het spelbeeld verdiend. Sir Dabbeljuu ging rustig zitten, daarna ging het mis.

Veel onnodig balverlies, niet scherp in de duels en SKNWK ging makkelijker voetballen en kreeg kansen. Een voorzet via onze rechterkant, Opa gleed weer eens onhandig uit en de spits schoot de bal in de verre hoek langs de kansloze Rudy. Daar bleef het niet bij, kort daarna draaide de jonge aanvaller van SKNWK handig bij z’n man weg en verraste Rudy met een zwabberbal die eerst in de rechter bovenhoek leek te belanden maar uiteindelijk met een onwaarschijnlijke curve in het midden van de goal terecht kwam.

Heinkenszand was even de kluts kwijt en SKNWK kreeg nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde niet en we konden met een gelukkige 2-1 achterstand gaan rusten.

De donderende toespraak van Sir Dabbeljuu in de rust had zijn effect, vooral op Opa. Die zei dat hij zich als herboren voelde (volgens Puyol eerder als nageboorte) toen we het veld opliepen voor de tweede helft. Blok werd geslachtofferd voor Johan die linkshalf ging spelen. Hugo kwam daardoor centraal en voorin werd het koningskoppel Gerben en Joeri herenigd.

Er werd de tweede helft met meer durf gevoetbald en dat resulteerde in de nodige kansen. Johan viel goed in en met z’n eerste actie passeerde hij drie man om te besluiten met een schot dat net voorlangs het doel ging. Heinkenszand drukte door en werd steeds gevaarlijker.

Een uitbraak van Johan aan de rechterkant, een afgemeten voorzet op Gerben die de bal ineens in de verre hoek buiten het bereik van de keeper schoot, 2-2. Heinkenszand zette door en bleef kansen creëren. SKNWK kwam er nog een aantal maal uit via de counter, maar werd niet echt gevaarlijk meer.

Een lange bal van achteruit die Gerben goed controleerde en inspeelde op de opgekomen Danny, die vond Joerie in de zestienenhalf. Joeri speelde met een mooie voetbeweging de bal ineens door op Hugo, die oog in oog met de keeper geen fout maakte, 2-3.

Erik, ingevallen voor de moegestreden Puyol, had de 2-4 op zijn (schitterende) schoen, maar de keeper van SKNWK redde adequaat. De laatste tien minuten werden nog redelijk spannend met een aantal vrije trappen en corners voor SKNWK, maar Rudy (goed scherp gehouden door een Nieuwerkerker langs de kant, waarvoor dank) hield z’n doel verder schoon.

Weer drie punten voor de mannen van Sir Dabbeljuu, nog steeds ongeslagen. Volgende week weer eens een thuiswedstrijd, tegenstander: Berepoot en consorten uit Kruiningen.