Duiveland mag eindelijk weer ‘s tegen DFS

Het voetbal op Schouwen-Duiveland wordt meer en meer een zaterdagse aangelegenheid. Inmiddels spelen nog maar drie clubs op zondag, waarvan er ééntje (Ouwerkerk) bij de reserves uitkomt. Daarentegen zijn er deze zaterdag liefst drie derby’s te bewonderen: Duiveland-DFS, Brouwershaven-SKNWK en ZSC’62-WIK’57. Vooral die eerste is aansprekend en opvallend.

Aansprekend omdat de derby plaatsvindt in de tweede klasse, terwijl de andere twee in de vierde klasse worden gespeeld. Opvallend omdat de twee ploegen elkaar in competitieverband al bijna veertien jaar niet zijn tegengekomen. Het laatste onderlinge competitieduel werd op 13 december 1997 gespeeld, in de eerste klasse van de afdeling. Het treffen eindigde doelpuntloos.

Van alle Schouwse tegenstanders op zaterdag is het voor Duiveland het langst geleden dat het tegen DFS heeft gespeeld. Andersom geldt hetzelfde voor DFS, maar het interessante aan de laatste duels van Duiveland tegen Schouwse tegenstanders is dat het ze allemaal gewonnen heeft, behalve die van lang geleden tegen DFS. Een overwinning zaterdag geeft dus een unieke reeks.

De enige derby’s die Duiveland de afgelopen vijf jaar speelde, waren tegen Bruse Boys. De laatste won het in september met 3-0. Alle laatste derby’s tegen andere Schouwse tegenstanders op zaterdag staan hieronder:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/