S.K.N.W.K. 1 doorstaat fysieke test Kogelvangers 1

Nadat de blauw/zwarten in de eerste topper de eerste helft niet thuisgaven en dus terecht verloren met 2-5 van De Fendert, wist S.K.N.W.K. 1 de 2e topper wel te winnen. In en tegen Kogelvangers gingen de Nieuwerkerkers uiteindelijk met 0-1 winnend van het veld.

De thuisploeg probeerde vanaf het begin af S.K.N.W.K. fysiek te intimideren. Met name één van de spelmakers bij S.K.N.W.K., Robert Padmos, moest het een aantal keren ontgelden na een paar pittige overtredingen op hem. Maar de sterke Padmos liet zich hierdoor niet uit het veld slaan.

Door deze speelstijl was er ondanks het predikaat ’topper’ nauwelijks sprake van goed voetbal. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en echt grote kansen waren er dan ook niet te bewonderen. Wel veel stilstaande momenten (corners en vrije trappen), maar ook hiervan kon met name de thuisploeg, Kogelvangers, niet profiteren. Zodoende gingen beide teams met ‘de brilstand’ om de thee.

In de tweede helft trekt S.K.N.W.K. dan het intiatief naar zich toe. Met name over de flanken komen ze een aantal keren goed door. Na zo’n 20 minuten spelen, krijgt topscorer aan S.K.N.W.K.-zijde, Wilco de Valk, twee maal een prima mogelijkheid. Eerst mist hij een volley vanaf de rechterflank, maar over links houdt S.K.N.W.K. wel balbezit. De voorzet van Stefan Vermeer komt opnieuw bij De Valk, maar door een stuit in de bal, maait hij helaas over de bal heen.

Enkele minuten later is het dan toch raak voor S.K.N.W.K. Een voorzet vanaf rechts door Robert Uijl wordt door notabene een tegenstander achter zijn eigen doelman gewerkt, 0-1.

S.K.N.W.K. verzuimt dan door te drukken en gaat te ver achteruit spelen. Hierdoor krijgt de thuisploeg een optisch overwicht.

Doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. houdt de bal te lang in zijn handen en een indirect vrije schop is zijn straf. Gelukkig strandt deze in muur en verdwijnt daarna over de achterlijn.

S.K.N.W.K. krijgt in het slot via de counter door De Valk en Robert Padmos nog een paar keer de mogelijkheid op de bevrijdende 0-2, maar weet deze niet te scoren. Daardoor blijft Kogelvangers hopen op de gelijkmaker.

Middels enkele vrije trappen en corners proberen ze van alles. Maar het vizier staat niet scherp, of er staat telkens wel een S.K.N.W.K.-er in de weg. Eén keer is doelman Bakker paraat op een kopbal uit een corner. Ook wordt nog een handsbal geclaimd, maar de scheidsrechter laat terecht doorspelen als de bal van heel dichtbij op de arm van Léon Pollemans wordt geschoten, die langs zijn lichaam zijn.

Even is het schrikken als Sander Uijl van S.K.N.W.K. in botsing komt met zijn eigen keeper. Een blauw oog en wat hoofdpijn is de schade voor Uijl. Gelukkig maakt hij de wedstrijd wel gewoon uit, al gaat dat zeker niet van harte.

Door alle oponthoud (de scheidsrechter verdwijnt zelfs nog enkele minuten naar de kleedkamer) wordt er zo’n 15 minuten langer doorgespeeld. Echter koploper S.K.N.W.K. houdt stand en weet deze 11e competitiewedstrijd in winst om te zetten. En ze houden weer eens ‘de nul’. Een prima resultaat voor de manschappen van trainer/coach Thomas de Ridder.

Zodoende blijven de blauw/zwarten de trotse koploper in de 4e klasse B. De Fendert volgt op twee puntjes, maar daarna is er al een aardig gaatje met Halsteren en Kogelvangers (respectievelijk 6 en 7 punten voorsprong).

Volgende week geen competitievoetbal. De week erop de eerste wedstrijd van de terugronde. Dan is in Heiningen Chrislandia 1 de tegenstander.