Dubbelcijferig WIK’57 gaat de kant van SVR op

Voor de vierde keer dit seizoen incasseerde WIK’57 zaterdag een nederlaag met dubbele cijfers. De Fendert was ditmaal met 1-10 te sterk voor de vierdeklasser uit Kerkwerve. Op de openingsdag was De Fendert ook al met 10-0 te sterk. Met het vierde verlies met dubbele cijfers krijgt het seizoen van WIK’57 inmiddels SVR-achtige proporties.

Deze inmiddels opgeheven club uit Ritthem presteerde het twaalf seizoenen geleden om maar liefst tien keer te verliezen met dubbele cijfers. Zo ver zal WIK’57 het niet laten komen, maar het aantal dat SVR het seizoen ervoor moest toestaan, ligt wel degelijk binnen bereik. Dat waren er namelijk vijf. En WIK’57 speelt nog tegen menig topper, te beginnen zaterdag tegen koploper SKNWK.

Het onderstaande lijstjes van clubs met minimaal drie dubbelcijferige nederlagen in een seizoen bevat een opvallend aantal clubs van Schouwen-Duiveland. Een opvallende prestatie zetten Ouwerkerk en Dreischor. Beide staan met drie dikke nederlagen in de lijst, maar al die dubbelcijerige verliespartijen incasseerden de teams op eigen veld.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/