sv WIK ’57 1 volgend seizoen in reserve klasse

Vanavond heeft het bestuur van s.v. WIK’57 uit Kerkwerve tijdens een bijeenkomst met de spelers en begeleiders van de drie seniorenelftallen en de B-jeugd de plannen gepresenteerd voor de korte termijn (na de winterstop tot het einde van het seizoen) en voor de langere termijn (seizoen 2012-2013 en verder). De plannen zijn tot stand gekomen na uitvoerig overleg met de direct betrokkenen en na signalen van spelers individueel.

In de plannen voor de langere termijn wordt de jeugd centraal gezet. Het potentieel van de huidige B-jeugd is zodanig groot dat deze jeugd het toekomstige WIK 1 kan gaan vormen. Onder het motto “de jeugd heeft de toekomst” wil het bestuur deze jeugd een geleidelijke groei laten maken richting de senioren en is besloten om met ingang van volgend seizoen een A-jeugdteam te maken voor twee seizoenen. Voor het nieuwe WIK A1 zal dan een ervaren trainer/coach worden gezocht die samen met deze jongens wil toewerken naar het nieuwe WIK 1.

In het nieuwe seizoen 2012-2013 zal het huidige WIK 1 niet meer uit gaan komen in de standaardklasse, maar gaat de ploeg spelen in de reserveklasse. Afhankelijk van de inventarisatie in de 2e helft van het huidige seizoen zal nog nader worden bepaald of er twee of drie seniorenelftallen actief zullen zijn in de reserveklasse in het volgende seizoen.

Na twee seizoenen zal worden bekeken hoe de situatie op dat moment is. Mocht de A-jeugd op dat moment toe zijn aan seniorenvoetbal dan zullen zij die stap maken en een jaar gaan spelen als WIK 1 in de reserveklasse. Het seizoen daarna zal dan weer de stap voorwaarts richting standaardklasse worden gemaakt.

Het bestuur gaat op deze manier het voetballen in Kerkwerve plezierig houden voor iedereen en wil tegelijkertijd richting de toekomst kijken en zorgen voor continuïteit.

Voor de korte termijn, wegens het voortijdig vertrek van trainer Nico Schoute, is het de bedoeling van het bestuur om nog tijdens de winterstop een trainer te zoeken die tot het einde van het seizoen de trainingen en het coachen van WIK 1 waar wil nemen. Het lopende seizoen wordt afgemaakt met de huidige drie seniorenelftallen en het elftal van de B-jeugd.