Jaaroverzicht 2011 S.K.N.W.K. (augustus)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag augustus.

1 augustus

Hoofdveld speelklaar, 2e veld zo goed als gereed

Vandaag hebben ‘de mannen van de onderhoudscommissie’ er weer voor gezorgd dat het hoofdveld op sportpark ‘Het Springer’ speelklaar is. De doelnetten hangen weer op en de lijnen zijn gekalkt. Dus er kan weer op gevoetbald worden.

Ook het 2e veld is zo goed als gereed. De lijnen zijn gekalkt, alleen moeten hier de doelnetten nog worden opgehangen en dan is ook dat veld speelklaar.

3 augustus

Euroknallers

De eerste selektie van S.K.N.W.K. staat zoals bekend sinds dit seizoen onder leiding van Thomas de Ridder. Hij was de afgelopen 3 seizoenen assistent-trainer bij Duiveland en staat nu voor het eerst op ‘eigen benen’.

Nieuw bij de 1e selektie is dat na afloop van de donderdagavondtraining ze penalties nemen. De ‘missers’ moeten € 1,- betalen voor ‘in de pot’.

Gisteren tijdens de oefenpot tussen S.K.N.W.K. 1 en S.K.N.W.K. 2 kreeg de 2e selektie ook een strafschop na een handsbal binnen de 16. Martijn Neele zette zich achter de bal. Uiteraard werd hij vanaf de zijlijn gewezen op de consequenties van het missen van ‘de pingel’. En wat wil het geval. De wedstrijd eindigde in 6-0……, dus Neele kon ook zijn ‘€uroknaller’ inleveren.

5 augustus

De Hypotheekshop sponsort trainingspakken

De Hypotheek Shop (Zierikzee, Goes, Middelburg) heeft trainingspakken gesponsord. Deze pakken zijn voor het laagste seniorenteam van S.K.N.W.K.

Namens S.K.N.W.K. willen we hen uiteraard hartelijk danken voor dit gulle gebaar !!

7 augustus

SKNWK 1 compleet afgetroefd door De Jonge Spartaan

Het eerste oefenduel van S.K.N.W.K. is er ééntje om snel te vergeten. Na een 0-5 ruststand was uiteindelijk De Jonge Spartaan 1 met maar liefst 0-8 de sterkere.

De spelers van S.K.N.W.K. lieten zich constant aftroeven. De spelers van D.J.S. waren veel feller. Dit resulteerde in voor de rust maar liefst vijf tegentreffers. In de 2e helft kwamen er daar nog eens drie bij. De blauw/zwarten konden daar eigenlijk niets tegenover zetten. Een zeer smadelijke, maar terechte nederlaag.

Nog een smetje was het uitvallen van een aantal geblesserde S.K.N.W.K.-ers. Het is te hopen dat de blessures meevallen. Door het uitvallen speelde S.K.N.W.K. het laatste gedeelte van dit oefenduel overigens met slechts negen spelers.

Voor trainer/coach Thomas de Ridder toch wel een tegenvaller zo’n eerste oefenduel. Echter hebben we gelukkig nog een paar weken voor de competitie begint. De selektie raakt uiteraard steeds completer en we hopen dat dit slechts een incident was.

Morgen, maandag 8 augustus, wordt er weer getraind door de eerste selektie. Dinsdag staat er een oefenwedstrijd gepland tegen Advendo uit Breda (20:00 uur ‘uit’). Donderdag weer een training en dan zaterdag een oefenwedstrijd tegen Smerdiek 1 (14:30 uur in Sint Maartensdijk).

S.K.N.W.K. 1; Erwin Maliepaard, Martijn Rentier, Alex Andeweg (Peter Spitholt), Léon Pollemans, Kevin Schiettekatte, René Verschoor (Jeroen Backx), Robbert Uijl, Wilco de Valk, Timo Verkaart, Robbert Padmos, Christian van Vossen.

10 augustus

De bal rolt ook weer voor S.K.N.W.K. MC1

Onder leiding van nieuwe trainer Adrie Matthijsse, zijn vanavond de meiden van S.K.N.W.K. MC1 ook weer begonnen met trainen.

Door de vakantie was de bezetting nog wat magertjes, maar dat mocht de pret niet drukken uiteraard.

Binnenkort zullen meerdere S.K.N.W.K.-jeugdteams starten met de trainingen. Bekijk foto’s van deze eerste training van S.K.N.W.K. MC1 elders op deze site in Het Fotoboek.

12 augustus

Eerste oefenduel SKNWK 2 gaat verloren

Gisteren, donderdag 11 augustus 2011, speelde S.K.N.W.K. 2 haar eerste oefenwedstrijd. Op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk was S.P.S. 2 de tegenstander. In een zeer sportief potje, onder leiding van scheidsrechter Cees Dalebout, gingen de gasten met 1-3 als overwinnaar van het veld.

In de 1e helft ging het gelijk op. Twee slippertjes aan S.K.N.W.K.-zijde zorgden ervoor dan S.P.S. 2 twee keer kon scoren. René v/d Bos (prima redding van de doelman) en Jacky de Bruine (na een prima pass van Martin Huisman schoot hij over) hadden kunnen zorgen dat beide teams met een gelijk stand gingen rusten. Helaas was het 0-2 met de rust.

In de 2e helft een aantal wissels bij de blauw/zwarten. Via een prima voorzet van Jurjen Vermeer vanaf rechts was het Remco Veenboer die voor de aansluitinstreffers zorgde, 1-2.

Door de sombere weersomstandigheden werd het overigens snel donker in Nieuwerkerk. S.K.N.W.K. probeerde nog sneld de gelijkmaker te forceren, maar kreeg aan de andere kant het deksel op de neus. Na een counter over links werd de bal prima voorgegooid en kon prachtig worden binnengekopt, 1-3. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week zaterdag, 20 augustus 2011, mag S.K.N.W.K. 2 voor het eerst op voor het ‘echie’. Dan is in Zevenbergen Seolto 2 de eerste tegenstander in het K.N.V.B.-toernooi.

S.K.N.W.K. 2: Erwin Maliepaard, Martijn Neele (Emiel Pollemans), Sytze Stins (Peter Spitholt), Frank Boere, Léon Pollemans, Jurjen Vermeer, Jacky de Bruine (André Kik), Martin Huisman, Richatd v/d Sande (Léon Goedegebure), Remco Veenboer (Philip v/d Male), René v/d Bos (Stephan Wessels).

15 augustus

SKNWK 1 treft 4x doel en wint 3e oefenduel

Nadat de eerste twee oefenduels van S.K.N.W.K. 1 kansloos verloren werden (zonder ook maar één keer te scoren) lieten de spelers van de 1e selektie afgelopen zaterdag zien hoe het wel kan en moet. Met een goede wedstrijdinstelling werd in Sint Maartensdijk van Smerdiek 1 (aankomend seizoen ook tegenstander in de competitie) met 1-4 gewonnen. Robert Padmos trof namens S.K.N.W.K. 3x doel.

De wedstrijd begon ruim een half uur later, omdat de scheidsrechter van dienst het veld niet goed keurde i.v.m. slecht/niet zichtbare belijning. In allerijl werd de kalkkar ter hand genomen en werd het veld voorzien van lijnen. Hierna kon de 3e oefenwedstrijd van de blauw/zwarten (dit keer gehuld in het oranje, omdat de thuisploeg net als S.K.N.W.K. in blauw/zwart speelt) beginnen.

De Nieuwerkerkers waren het eerste gedeelte van de 1e helft de bovenliggende partij. Met een schitterend afstandschot zorgde Robert Padmos ervoor dat S.K.N.W.K. op voorsprong kwam, 0-1. Hierna lieten de Nieuwerkerkers de teugels een beetje vieren en nam de thuisploeg het initiatief.

Dit resulteerde ook in de gelijkmaker. Een vrije trap werd door de nieuwe doelman Matthijs Verstrate, die overigens kan terugkijken op een prima wedstrijd, een beetje verkeerd ingeschat. Hierdoor kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen. Nog voor beide ploegen om de thee gingen, zorgde Jeroen Backx ervoor dat S.K.N.W.K. toch met een voorsprong kon gaan rusten, 1-2.

In de tweede helft opnieuw een gretig S.K.N.W.K. (dat overigens dit duel aantrad zonder aanvoerder Wilco de Valk, maar wel weer met de van een vakantie teruggekeerde Sander Uijl). Opnieuw nam Robert Padmos de ploeg bij de hand en middels twee doelpunten zorgde hij ervoor dat de eindstand van deze 3e oefenwedstrijd van S.K.N.W.K. op 1-4 kwam.

De eerste treffers voor S.K.N.W.K. 1 in deze oefencampagne. Ze zorgden er gelijk voor dat het duel in winst kon worden omgezet.

Morgen, dinsdag 16 augustus 2011, opnieuw een oefenwedstrijd. Dan is in Tholen 3e klasser Tholense Boys de tegenstander. De selektie van de Nieuwerkerkers wordt steeds completer. Benieuwd wat ze morgen kunnen laten zien? Aanvang van deze oefenpot is 19:30 uur.

S.K.N.W.K.: Matthijs Verstrate, Jeroen Backx, Alex Andeweg, René Verschoor, Martijn Rentier, Remco Veenboer, Sander Uijl (Léon Goedegebure), Robert Padmos, Stefan Vermeer (Martijn Backx), Robbert Uijl, Oleg Bondarenko.

19 augustus

SKNWK krijgt alsnog 4 seniorenteams

Door het wegvallen van de A-junioren komen er diverse jeugdspelers door naar de senioren. Hierdoor is het toch weer mogelijk om met 4 seniorenteams de competitie in te gaan.

Dus S.K.N.W.K. gaat alsnog een vierde elftal inschrijven.

19 augustus

Keeperstraining is ook weer begonnen

Gisterenavond is ook de keeperstraining bij de senioren weer begonnen. Keeperstraining Léon Quik nam de aanwezige keepers van de eerste en tweede selektie voor het eerst dit seizoen onder handen.

De keeperstraining wordt donderdags gegeven na afloop van de training van de lagere seniorenteams.

22 augustus

Voor de meeste jeugdteams rolt de bal weer

Vanavond, maandag 22 augustus 2011, is voor veel jeugdteams het voetbalseizoen weer begonnen. Diverse F-, E- en D-pupillen zijn gestart met de trainingen.

Ook morgen en woensdag wordt door diverse teams nog gestart met het nieuwe seizoen.

Bekijk foto’s van de eerste trainingsavond elders op de site in Het Fotoboek.

28 augustus

Geslaagde rentree van Emiel Kuijten

Na lang blessureleed maakte Emiel Kuijten gisteren een geslaagde rentree. Hij traint inmiddels de gehele voorbereiding weer mee met de eerste selektie. Gisteren kwam hij voor het eerst weer in aktie tijdens een wedstrijd.

Hij mocht het laatste half uur meespelen bij S.K.N.W.K. 2 in de bekerwedstrijd tegen Zwaluwe 2. Met een prima assist op Timo Verkaart was hij mede verantwoordelijk voor de 4-1 (eindstand werd 5-2 in het voordeel van S.K.N.W.K. 2).

28 augustus

Voor het eerst in drie jaar weer bekerwinst SKNWK 2

S.K.N.W.K. 2 speelde gisteren een prima bekerwedstrijd tegen Zwaluwe 2. Met goed combinatievoetbal werd de tegenstander overvleugeld en uiteindelijk wisten de blauw/zwarten met 5-2 te winnen. Dit is voor het eerst in drie jaar weer eens bekerwinst voor S.K.N.W.K. 2.

De voorgaande twee duels werden nog verloren. Vorige week zaterdag was Seolto 2 te sterk met 4-2. Donderdag bleek V.V.C. ’68 een betere ploeg en wonnen met 3-1.

Vorig seizoen eindigde S.K.N.W.K. 2 troosteloos onderaan met 0 punten in een poule met Heinkenszand 2, Kapelle 2 en Duiveland 2.

In het seizoen 2009-2010 werd in de poulefase ook geen wedstrijd gewonnen. Toen waren Bruse Boys 2, W.H.S. 2 en N.O.A.D. ’67 2 alledrie te sterk voor het tweede van de Nieuwerkerkers.

In 2008 werd dan nog eens gewonnen. Klundert 2 was nog met 0-1 te sterk dat seizoen. Tegen Duiveland 2 werd het 2-2. N.O.A.D. ’67 3 was de laatste ploeg waar tegen werd gewonnen. Het werd toen overigens 8-1. De doelpunten werden toen gemaakt door Robbert Padmos 2x, Jeffry Visser 2x, Remco Veenboer 2x, Frank Boere 1x, Stefan Vermeer 1x.

31 augustus

Twee jeugdspelers SKNWK tijdelijk naar Duiveland

Omdat S.K.N.W.K. aankomend seizoen niet over A- en B-junioren beschikt gaan onze jeugdspelers Yannick v/d Cingel en Harmen Maliepaard tijdelijk spelen voor Duiveland B1.

Overigens blijven ze wel gewoon lid van S.K.N.W.K. Dit is trouwens geen vreemde ‘constructie’, want in het verleden hebben meer spelers van S.K.N.W.K. tijdelijk bij Duiveland, Ouwerkerk en Dreischor gespeeld. Ook andersom is meer dan regelmatig voorgekomen.

We wensen Yannick en Harmen veel succes en plezier toe. Uiteraard zullen we ze blijven volgen!