Lukt het Wemeldinge dit keer wel?

Voor de derde keer in de afgelopen zeven seizoenen is Wemeldinge de winterstop ingegaan als koploper. De voorgaande twee keer leverde dat uiteindelijk geen kampioenschap op. Sterker nog, het leverde tweemaal een frustrerende nacompetitie op. In 2006 lag Yerseke dwars, vorig seizoen was Zierikzee in extremis de dwarsligger.

Wemeldinge is één van de zeven Zeeuwse winterkampioenen. Dat aantal is gemiddeld. De afgelopen jaren varieerde dat getal immers tussen de zes en de acht. Behalve Wemeldinge is het ook voor Axel, Jong Ambon, SKNWK en Terneuzense Boys niet de eerste keer dat ‘Herbstmeister’ zijn geworden. Het verschil is echter dat dit kwartet wél uiteindelijk ook de beste was aan het einde van de competitie.

Graauw en Heinkenszand brengen het aantal Zeeuwse winterkampioenen op zeven. Dat is precies een score van 50 procent als je dat afzet tegen het aantal klassen waarin de Zeeuwse clubs spelen. Hieronder het overzicht. Morgen aandacht voor de waarde die Zeeuwse clubs aan een wintertitel moeten hechten. Is het de voorbode van een uiteindelijk kampioenschap?

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/